glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Balint, ba este, ba nu este preşedinte PNL Deva

Deşi a declarat că revine pe funcţia de preşedinte al PNL Deva, în urma unei decizii obţinute în instanţă, Tiberiu Balint nu este confirmat în funcţie de preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Florin Roman. Asta cu toate că şi secretarul general al PNL Hunedoara, Vasilică Potecă, a susţinut că, din punct de vedere statutar, Balint ar trebui să-şi reia poziţia.

Vineri, Florin Roman a declarat că, de fapt, Tiberiu Balint a obţinut o decizie de anulare a radierii sale din partid, măsură luată de Biroul Permanent Judeţean anul trecut, la propunerea ex-preşedintelui Bogdan Ţâmpău.

„ Acum, preşedinte interimar al PNL Deva este, conform statutului, domnul Mihai Irimie. Domnul Tibi Balint a depus o adresă la Secretariatul General prin care anunţă că doreşte să revină în funcţia de preşedinte. Eu i-am explicat astăzi (vineri – n.red.) că, din punct de vedere statutar, acest lucru este de discutat, întrucât avem o decizie a Consiliului Naţional, înainte de alegerile locale, care spune că cei care candidează la Primărie sunt şi preşedinţi de organizaţie (e vorba de candidaturile de anul trecut – n.red.). La momentul respectiv, preşedinte de organizaţie a fost domnul Petru Mărginean. Şi sunt şi nişte probleme legate de interpretarea statutului pe care le fac la ora actuală juriştii partidului. După ce vom avea o decizie fundamentată sigur că o comunicăm public. Balint nu a obţinut în instanţă funcţia de preşedinte al PNL Deva, ci o confirmare că radierea s-a făcut nestatutar. E o speţă juridică pe care prefer să o discutăm mai întâi în interior, s-o analizăm, şi când avem o chestiune foarte clară să vă spunem un lucru foarte clar. Prin decizia Consiliului Naţional el nu poate ocupa această funcţie. Nu contează că domnul Mărginean a demisionat între timp”, a declarat Florin Roman.

Tiberiu Balint nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmaţiile lui Roman.

Tags