glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Bacon cu pulpă de pui în stil caucazian

Ingrediente: 

1 roșie, 1 ceapă mică, 5 prune uscate, coriandru proaspăt,  ardei iute, 5 căței de usturoi, 100 g nuci, 1 lingură miere, 100 g vinete , 5-6 prune , 70 g ridiche albă, 150 g pulpe de pui proaspete AVIS, 150 g bacon

Mod de preparare:

Tăiem baconul, carnea de pui și prunele uscate. Prunele se pun în vas pe foc cu puțin ulei, iar când se rumenesc adăugăm miere, puțină apă plată și fierbem pe foc mic, adăugăm usturoi presat, coriandru, ardei iute și sare după gust. Baconul cu pui se prăjește în tigaie până se rumenesc, apoi adăugăm sosul din prune și lăsăm pe foc mic 10-15 minute. În final adăugăm prune uscate tăiate mărunt. Marinăm ridichea albă tăiată julien cu puțină miere, suc de lămâie, ulei și sare. Vinetele se taie rondele și se prăjesc în tigaie. Între timp, pregătim sosul de nuci. Tăiem ceapa, roșiile și nucile mărunt, punem în vas puțin ulei, călim ceapa, după care punem roșii și nuci. Adăugăm usturoi pisat, coriandru, sare după gust. Lăsăm pe foc mic 10-15 minute, amestecând din când în când, dacă e nevoie adăugăm și puțină apă.  Poftă bună!

Tags