glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Bac-ul de toamnă – promovabilitate 23 la sută

Rezultatele parţiale la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an sunt foarte slabe. Din numărul total de candidaţi care au susţinut probele, aproape 80 la sută nu au reuşit să promoveze examenul, rata de promovabilitate la nivel judeţean fiind de 23,53 la sută.

Absolvenţii claselor a XII–a care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă se pare că nu au tratat examenul cu maturitate şi seriozitate. La finalul săptămânii trecute, au fost afişate rezultatele celei de-a doua sesiuni a examenului de maturitate în toate cele trei centre de examinare din judeţ. Potrivit acestora, procentul de promovabilitate a fost mai mic cu 0,21 de procente faţă de sesiunea august-septembrie 2016. „În perioada 21-24 august 2017, în trei centre de examen din județul Hunedoara s-au desfășurat probele scrise ale examenului de Bacalaureat. La examen s-au înscris 800 de candidaţi, însă doar 612 s-au şi prezentat la probe. Deşi trei candidaţi au fost eliminați, probele de examen s-au desfăşurat în condiţii optime, cu respectarea strictă a prevederilor din metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat şi a procedurilor transmise de Ministerul Educaţiei Naționale. Dintre absolvenţii care au susţinut probele, 144 au reușit să promoveze examenul, iar 462 au fost respinși, dintre aceștia 129 având medii cuprinse între 5 și 5,99. Procentul de promovabilitate la nivel judeţean este 23,53 la sută, comparabil cu sesiunea august-septembrie 2016, când procentul de promovabilitate a fost 23,72 la sută”, a declarat Claudia Anca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Doar trei medii peste 8

Conform rezultatelor, cele mai multe medii obţinute de candidaţii hunedoreni la Bac au fost sub cinci, respectiv 336. De asemenea, doar trei medii au fost peste opt, iar niciuna peste nouă. Cea mai mare medie înregistrată în această sesiune a examenului a fost de 8,1 și i-a aparținut absolventei Liceului Tehnologic „Ovid Densusianu” Călan, Georgiana Nopcea. Eventualele contestaţii au putut fi depuse vineri până la ora 20:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice miercuri, 6 septembrie.

Loading...