glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Avram Iancu a ajuns ieri, înot, la Galați. Sportivul mai are de parcurs 150 de kilometri pe Dunăre

Bibliotecarul Avram Iancu din Petroșani, care și-a propus să străbată Dunărea înot, de la izvoare către vărsare, fără costum de protecție, a ajuns, ieri, la Galați. Înotătorul a fost întâmpinat de zeci de oameni, care l-au felicitat și i-au urat succes în străbaterea celor 150 de kilometri până la final.

21430642_1197114317087361_3998389314327592339_nAvram Iancu a luat startul celei mai mari provocări în data de 20 iunie, la confluența râurilor Brigach și Breg, de unde pleacă fluviul Dunărea. Sportivul din Petroșani și-a propus să înoate câte 50 de km pe zi, prin 10 țări și patru capitale europene. Ieri dimineață, sportivul a ajuns la Galați, unde a fost întâmpinat de zeci de gălăţeni care au declarat că-i urmăresc cursa pe internet. Oamenii au făcut poze cu temerarul înotător şi au obţinut autografe. Înainte de a pleca de la Galați spre Tulcea, sportivul a declarat că „străbaterea înot a unui fluviu este exact ca în viaţă: nu este întotdeauna numai soare şi frumos”. „Am ajuns mai greu la Galați, pentru că de dimineață am fost țintuiți de o ceață foarte densă și nu am vrut să punem siguranța noastră în pericol. Mai am de înotat 151 de km. Pare puțin, dar ceea ce a trecut este certitudine, iar ceea ce urmează este sub semnul întrebării pentru că poate interveni neprevăzutul. Străbaterea înot a unui fluviu este exact ca în viaţă: nu este întotdeauna numai soare şi frumos. Sunt şi iancunori şi probleme. Dar am învăţat ceva: cu calm şi cu perseverenţă se poate realiza orice. Mă simt aici, în această zonă, ca acasă. Iubesc deopotrivă toate zonele ţării, toate oraşele, dar aici a fost extraordinar pentru că a fost o cascadă de oraşe dunărene. Mă refer la Brăila, Galaţi, urmează Tulcea, unde mă simt absolut fantastic”, a spus Avram Iancu înainte de plecarea în ultima parte a cursei.

Se anunță o premieră mondială

În total, Avram Iancu încearcă să parcurgă 2.860 de kilometri, din Germania până în România, la Marea Neagră, fără să poarte costum de neopren. Dacă va reuşi, va deveni primul om care înoată toată Dunărea doar în slip şi cu cască pe cap. Înaintea sa sunt doi înotători din Slovenia şi Canada care au parcurs distanţa fiind îmbrăcaţi în costum de neopren şi având labe de înot. Din echipa care-l însoțește pe sportiv mai face parte și un preparator care are grijă ca acesta să fie în cea mai bună condiție fizică. De când a început această „aventură”, Avram Iancu a slăbit 10 kg.