glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Avertizarea președintelui CJ Hunedoara. David: „Voi verifica, personal, săptămânal, derularea lucrărilor”

Contractul pentru modenizarea drumului judeţean spre fosta capitală dacică, Sarmizegetusa Regia, a fost câştigat de SC Trans Construct Import Export SRL. Licitația a fost întoarsă de doua ori la faza de atribuire, de Unitatea pentru Coordonarea și Verificarea Achizițiilor Publice (UCVAP), întrucât firmele care au câștigat nu se încadrau în termenii contractului. Într-un final, a treia oară, licitația a fost câștigată de firma Trans Construct Import Export, controlată de Emilian Pup, urmărit penal în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.

Aflat în situația de a da explicații pentru câștigarea licitației de către de firma de casă a fostului președinte al Consiliului Județean, Mircea Moloț, actualul președinte al CJ Hunedoara, Adrian David, avertizează reprezentanții societății comerciale, că, dacă vor întârzia doar o zi în efectuarea lucrărilor, vor plăti. „Nu ne interesează numele firmei care va moderniza drumul, ci respectarea termenelor stabilite în contract şi a calităţii lucrărilor. Societatea va plăti penalităţi dacă nu va respecta contractul. Promit și îi avertizez că voi fi prezent, în fiecare săptămână, pentru a verifica modul în care se desfășoară lucrările. Nu vom face niciun rabat de la calitate și voi fi extrem de exigent cu firma care efectueză lucrările”, a afirmat, vineri, Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Pup, acuzat infracțiuni de corupție

Emilian Pup, cel care controlează firma Trans Construct Import Export, este acuzat de procurorii DNA de dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Oferta societăţii, pentru reabilitarea drumului spre Cetățile Dacice, a fost de 18,2 milioane de lei, deşi proiectul beneficia de o finanţare de peste 41 de milioane de lei. Lucrările de modernizare a celor 18 kilometri ai drumului dintre satul Costeşti şi Sarmizegetusa Regia, unul dintre proiectele importante derulate în judeţul Hunedoara, vor demara în următoarele zile. Constructorii au termen ca până la finalul acestui an să finalizeze lucrările de modernizare a tronsonului rutier. Licitaţia a avut parte de întârzieri, cauzate de unele deficenţe în modul în care a fost realizat proiectul, de lipsa unor avize şi de contestaţiile apărute pe parcursul procedurilor. Drumul spre Sarmizegetusa Regia este tranzitat de un număr mare de turişti, care vin să viziteze vechea capitală a Daciei, din Munţii Orăştiei.