glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Avanpremieră la etapa a cincea, dar şi la UEFA Futsal Cup

Autobergamo Deva întâlneşte la Reşiţa astăzi, de la ora 17, pe Muncitorul din localitate într-un meci contând pentru etapa a cincea din Liga întâi la futsal. Partida a fost devansată deoarece campioana României va juca săptămâna viitoare la Deva în cadrul grupei din Main Round a UEFA Futsal Cup, echivalentul din futsal al Champions League din fotbalul mare.

Cele două echipe se cunosc foarte bine, ele având deja o bogată istorie a întâlnirilor directe. Sigur, palmaresul este unul net de partea devenilor, tot timpul superiori valoric. În ediţia trecută de campionat, Autobergamo s-a impus lejer în ambele manşe, cu 10 – 1 la Deva în tur şi 7 – 1 la Reşiţa în retur.

Cele două se pot întâlni şi în play-off

În campionatul precedent Muncitorul a ratat la mustaţă prezenţa în play-off, la egalitate de puncte cu Spicom Sfântu Gheorghe care a avut însă avantajul meciurilor directe. Reşiţenii au rămas în prima ligă după un play-out în care au terminat în faţa celor de la Clujana Cluj şi KSE Târgu Secuiesc, plus încă un baraj tur-retur unde au trecut de Colţea Braşov, ocupanta locului doi în Liga a doua.

Dacă Autobergamo conduce în Liga 1 cu patru victorii din tot atâtea partide şi un golaveraj zdrobitor de 27 – 5, adversara de astăzi ocupă în prezent locul 6, care duce în play-off, cu şase puncte acumulate în urma a două victorii şi două înfrângeri, golaveraj 14 – 25. După eşecurile scontate din primele două etape (3 – 13 cu Odorheiu şi 0 – 7 cu Informatica) au urmat pentru Muncitorul două succese consecutive, cel mai important fiind faptul că ele au fost obţinute în faţa unor contracandidate la ultimul loc care duce în play-off: 7 – 4 cu City’us acasă şi 4 – 1 cu Spicom în deplasare.

În celelalte meciuri ale etapei a cincea gazdele sunt mari favorite. Iată programul rundei, în afara meciului de la Reşiţa: Dunărea Călăraşi – Imperial WET (7 octombrie), FK Odorheiu – Spicom Sf. Gheorghe (8 octombrie), Informatica Timişoara – City’us Tg. Mureş şi United Galaţi – CSM Poli Iaşi (ambele în 9 octombrie).