glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Autoutilitară răsturnată, pe DN66. Cinci persoane au fost rănite

Cinci persoane au fost rănite, dintre care una este în stare gravă, după ce microbuzul în care se aflau a derapat şi s-a răsturnat pe DN 66, în comuna hunedoreană Băniţa, în apropiere de Petroşani. Victimele, între care se află şi doi copii, au fost transportate la Spitalul de Urgență Petroșani.

Microbuzul venea din Italia și se îndrepta spre Gorj. La un moment dat, șoferul a apăsat mult prea tare pedala de accelerație, iar microbuzul a derapat și s-a răsturnat. Toți cei patru membri ai familiei, părinți și doi copii, dar și șoferul autoutilitarei, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Petroșani. „În maşină se aflau trei adulţi şi doi copii. În urma accidentului, un adult a fost rănit grav. Toţi cei cinci au fost transportaţi la UPU Petroşani pentru investigaţii suplimentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. Potrivit medicilor, un băiat de cinci ani a fost diagnosticat cu contuzie lombară, iar sora lui, de 15 ani, figurează în evidențele medicale cu traumatism cranian minor. Mama copiilor, în vârstă de 36 de ani, are o contuzie de coloană cervicală, și tatăl lor a fost lovit și el ușor la cap. Șoferul microbuzului, tot un bărbat de 40 de ani, are o plagă la frunte.

Potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor, şoferul microbuzului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a derapat şi a ieşit în afara părţii carosabile, lovind gardul Primăriei Băniţa. Pentru salvarea victimelor accidentului, la faţa locului au intervenit trei echipaje de prim ajutor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi subunităţile ISU din Petroşani şi Baru. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Recomandări preventive privind circulaţia rutieră în siguranţă

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!