NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Autostrada s-a blocat la ieşirea de la Şoimuş. De data asta din cauza ninsorii. Un derapaj şi o pantă prea abruptă au afectat serios traficul pe A1, la ieşirea pe DN 7 de lângă Deva (GALERIE FOTO)
Secund 1

Autostrada s-a blocat la ieşirea de la Şoimuş. De data asta din cauza ninsorii. Un derapaj şi o pantă prea abruptă au afectat serios traficul pe A1, la ieşirea pe DN 7 de lângă Deva (GALERIE FOTO)

Două ore de ninsoare şi un şofer de camion imprudent au fost de ajuns ca traficul de pe autostrada Deva – Orăştie şi DN 76 să fie blocat ieri după-amiază, în zona nodului temporar de la Şoimuş. După ce problema a două TIR-uri blocate la capătul podului s-a rezolvat, în zonă s-a circulat dificil ore-n şir.

Ieri, în jurul orei 14.30, un camion care traversase podul peste Mureş dinspre Şoimuş spre DN 7 a derapat în curba de la intrarea pe drumul naţional. Un alt camion, venit din spate, nu a oprit şi a încercat să treacă pe lângă primul TIR. N-a reuşit din cauza pantei şi a carosabilului acoperit cu zăpadă. Incidentul a generat un blocaj care a durat aproape o oră. „Primul camion, cel care derapase, nu a mai putut efectua manevre de revenire din cauza celui de-al doilea. Nu a existat niciun contact între cele două camioane. Situaţia s-a remediat, iar în zonă au rămas pentru a ajuta la fluidizarea traficului agenţi ai Poliţiei Rutiere Deva”, spune subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Derapajul de la care a plecat tot deranjul s-a petrecut la nici un kilometru distanţă de locul în care utilajele unei firme de deszăpezire sunt încărcate cu material antiderapant (platoul situat în aval de podul peste Mureş).

Şoferi resemnaţi

După ce carosabilul de la ieşirea de pe pod pe DN 7 a fost eliberat de cele două camioane, traficul a rămas îngreunat. Ba chiar coada de pe autostradă s-a lungit, de la câteva sute de metri la peste trei kilometri. Acelaşi „fenomen” s-a înregistrat şi pe DN 76, pe sensul de mers dinspre Brad spre Deva. „Până după Simeria am venit foarte bine. Aici e problema asta mereu. Noi, cu camioanele, trebuie să lăsăm spaţiu faţă de vehiculul din faţă pentru că, dacă plouă, dacă e polei sau zăpadă, nu putem urca porţiunea aia dintre pod şi DN 7. E total aiurea să ţii blocată o autostradă şi un drum european (DN 76 – n.red.) pentru o porţiune de 50 de metri. Dar asta-i România”, ne-a mărturisit pe un ton enervat şi, oarecum, resemnat, un şofer de TIR care a trebuit să aştepte în coada de pe autostradă. Ieri, în jurul orei 16.00, până şi o Ambulanţă cu semnalele sonore şi luminoase puse în funcţiune a ieşit cu mare greutate de pe A 1, pentru că „breteaua” care dă în sensul giratoriu de la Şoimuş are o singură bandă, iar aceasta era ocupată de mai multe camioane.

Situaţiile de acest fel sunt din ce în ce mai dese la ieşirea de pe autostradă de lângă Deva. La sfârşitul lui 2014 şi în prima parte a lui 2015, blocajele se înregistrau din cauza gropilor. Apoi această problemă s-a rezolvat. Acum, poliţiştii rutieri spun că nu e nevoie de gropi sau ninsoare pentru ca problema să reapară. E suficient un strat de polei pe porţiunea de urcare spre DN 7 pentru a se produce blocaje pe pod, care se prelungesc apoi pe DN 76 şi autostradă.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Untitled1

Mişule, noi te dorim, că ca tine nu găsim!

Chiar dacă este deja o expresie uzată, vorba cu bârna din ochiul propriu şi paiul …