glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Autostrada dintre Traian Vuia şi Margina s-ar putea deschide săptămâna viitoare

Ieri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a finalizat o primă serie de verificări ale lucrărilor efectuate pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva (lung de 29 de kilometri), cuprins între Traian Vuia (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara).

Mai precis este vorba în principal despre lucrările făcute pe primii 15 kilometri ai lotului amintit, între Traian Vuia şi Margina. Aici autostrada este gata încă de la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, dar „bucata” de şosea de mare viteză nu a putut fi dată în folosinţă din cauza unor încurcături de ordin juridic, invocându-se faptul că o recepţie nu se poate face parţial, doar pe o jumătate de lucrare prevăzută în contract, după cum susţinea şi CNAIR, într-un comunicat, la finele anului trecut. Pe cealaltă jumătate a lotului nici nu poate fi vorba de vreo inaugurare din cauză că aceasta include două tuneluri foarte lungi (unul de 2 kilometri, altul de 900 de metri) şi alte lucrări de amploare care vor fi gata, cel mai devreme, în 2019.

Surse din cadrul CNAIR spun că evaluarea finalizată ieri va fi urmată, săptămâna viitoare, de verificări suplimentare. Aceleaşi surse spun că, dacă nu vor fi constatate nereguli majore, bucata de autostradă dintre Traian Vuia şi Margina ar putea fi deschisă chiar săptămâna viitoare, iar şoferii nu vor mai fi nevoiţi să treacă prin oraşul Făget şi comuna Dumbrava.

Promisiunea noului ministru

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, declara pe 12 ianuarie, ca răspuns la o întrebare a premierului Grindeanu, că porţiunea de autostradă va fi inaugurată în prima jumătate a lui februarie.

„Am identificat și am eliminat obstacolele birocratice la CNAIR și, astfel, secțiunile A, B și C, în lungime de 15 kilometri, din obiectivul de investiții autostrada Lugoj — Deva Lot 2 sunt finalizate și au conexiunea asigurată prin intermediul nodurilor rutiere de la Dumbrava și Margina, putând fi deschise traficului imediat după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor. În acest sens, vă informez că în intervalul 6 — 10 februarie vom avea această recepție și vom putea da în folosință cei 15 kilometri”, a declarat ministrul Transporturilor, la începutul ședinței de Guvern din 12 ianuarie, anul acesta.

Contractul pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva a fost atribuit prin licitaţie asocierii Salini Impregilo – S.e.c.o.l. – Societa Edile Construzioni e Lavori şi are o valoare totală de peste 562 de milioane de lei.

Tags