glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo se întăreşte pentru play-off cu brazilieni

Jucătorii campioanei României la futsal, Autobergamo Deva, s-au întors de la Europeanul din Slovenia cu gândul la bătăliile rămase de dat pe cele două fronturi interne în sezonul competiţional 2017 – 2018, campionatul şi cupa. După un parcurs excelent în UEFA Futsal Cup, încununat cu o prezenţă între primele 16 echipe continentale de club în Elite Round, plus participarea a opt jucători deveni cu reprezentativa naţională la turneul final de Campionat European, Autobergamo îşi concentrează acum toată atenţia în primul rând asupra ultimelor patru etape din sezonul regulat.

Programul din Liga întâi este unul infernal pentru deveni în primele două runde de la reluare, ei urmând să întâlnească principalele contracandidate la titlu, Odorheiu Secuiesc în deplasare (25 februarie) şi Informatica Timişoara acasă (11 martie). Mai este până atunci de disputat meciul din optimile Cupei României, cu Colţea Braşov (18 februarie), însă acela nu pare şi nici nu poate fi un obstacol semnificativ pentru Autobergamo.

Andre şi Alessio vin la Deva

Aşa cum spunea preşedintele clubului devean Dorin Popa încă de anul trecut, „ne gândim la viitorul imediat când facem transferuri, în vară vom aduce jucători tineri, de maxim 25 de ani. Încercăm să aducem şi în această iarnă câţiva jucători noi la lot, însă este foarte greu în această perioadă, practic se pot face transferuri numai din Brazilia, unde campionatul e pe alt sistem competiţional, primăvară – toamnă”. Iată că Autobergamo s-a mişcat bine în această miniperioadă de transferuri (care s-a încheiat pe 7 februarie) şi i-a înregimentat pe tinerii brazilieni Andre şi Alessio. Andre are 20 de ani şi a jucat ultima oară la Botafogo, iar Alessio are 22 de ani şi vine de la Florianopolis. Ei s-au alăturat lotului condus de pe bancă şi din teren de Florin Ignat (unul dintre cei mai buni jucători ai Naţionalei României la Europeanul din Slovenia, să nu uităm), lot care şi-a reluat deja pregătirile pentru competiţiile interne.

Şcoala de Fotbal “Florea Văetuş” a câştigat prima ediţie din Cupa Vacanţei

Şi fiindcă am adus vorba despre viitor şi despre fotbalul în sală, să menţionăm că în Sala sporturilor din Haţeg s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute un interesant turneu la care au participat echipe alcătuite din copii născuţi în anii 2007 şi 2008. Această competiţie numită Cupa Vacanţei, aflată anul acesta la prima ediţie, a aliniat la start formaţiile reprezentând Şcoala de Fotbal “Florea Văetuş” din Hunedoara, CFR Simeria, Politehnica Timişoara şi UTA Arad.

La finalul întrecerilor trofeul a fost adjudecat de hunedorenii de la “Florea Văetuş”, pregătiţi de antrenorul Daniel Tomşa. Iată şi lotul câştigătorilor: Rafael Coning, Rareş Roşculeţ, Rareş Tomşa, Massimo Ionescu, Alex Stupu, Ricky Dodai, Fabian Căprău, Adrian Strâmbei, Adrian Cojocar, Ionuţ Matei, Andrei Lucaciu şi Meda Mailat.

Şi echipa copiilor născuţi în 2006 de la Şcoala de Fotbal “Florea Văetuş” Hunedoara va participa la un turneu, acesta fiind unul internaţional, care se va desfăşura în perioada 23 – 25 februarie la Braşov.