glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo a remizat dramatic la Timişoara şi rămâne lider în Liga 1

Autobergamo Deva a condus cu 2 – 0 în derbyul cu Informatica disputat marţi seară la Timişoara, însă a fost egalată pe final după un meci extrem de tensionat, în care arbitrajul a avut din păcate un cuvânt hotărâtor de spus în stabilirea rezultatului final. A fost cel de-al doilea joc consecutiv, după cel cu Odorheiu din etapa trecută, în care campionii au scăpat printre degete victoria şi implicit două puncte în plus în clasament.

Jocul în sine a fost de o bună factură tehnică – în definitiv, au fost prezenţi pe teren aproape toţi componenţii Naţionalei României calificată la Campionatul European, inclusiv selecţionerul-jucător Robert Lupu – însă şi cu mulţi nervi, creaţi de miza deosebită a partidei şi de orgoliile celor două grupări, dar şi de deciziile cel puţin discutabile ale brigăzii de arbitri Gherman – Sorescu.

Devenii au condus cu 2 – 0 până cu puţin înainte de pauză

Prima repriză a fost controlată tactic cu destulă autoritate de Autobergamo, care a stat mai bine în teren şi şi-a valorificat plusul de experienţă şi de maturitate al jucătorilor. Golurile reuşite de Alpar Csoma în min. 9 şi de Adrian Pânzaru în min. 13 nu au făcut decât să concretizeze şi pe tabelă această realitate. Din păcate, în ultimul minut de joc – asta după ce dictaseră cu foarte mare uşurinţă ultimele faulturi care aduseseră formaţia deveană în penalizare – la o minge respinsă de Toniţă din propriul careu şi o ciocnire ulterioară cu Simic arbitrii au dictat penalty. A executat Rakic lovitura de la 6 metri şi a redus din diferenţă cu 40 de secunde înainte de pauză.

Penalty clar neacordat pentru Deva la 2 – 2

Repriza secundă a curs pe coordonatele unui joc în care gazdele au căutat cu disperare egalarea, însă şi oaspeţii puteau da lovitura decisivă unui adversar care la un moment dat părea îngenuncheat şi incapabil să mai dea replica. În disperare de cauză, când mai erau mai puţin de două minute de joc Informatica a trecut în 5 + 0 şi Felipe Oliveira a prins un şut norocos de undeva de la vreo 12 metri lateral stânga, iar mingea a trecut inexplicabil prin toată apărarea deveană şi a intrat în poarta lui Toniţă. A fost rândul lui Autobergamo să renunţe la portar în restul timpului de joc, în tentativa de a obţine toate cele trei puncte. A fost foarte aproape de acest lucru, însă la scorul de 2 – 2, cu şapte secunde înainte de final, Ignat a fost faultat clar de Oliveira când se pregătea să împingă balonul în poarta goală fără ca arbitrii să aibă curajul – sau voinţa – să dicteze penaltyul care se impunea.

Cu acest rezultat trei echipe – Autobergamo, Informatica şi Odorheiu – se află la egalitate de puncte, câte 17, pe primele trei locuri ale Ligii întâi la futsal, departajate de golaveraj. La două puncte în urma lor se află United Galaţi, care are însă un meci mai puţin disputat, restanţa de la Reşiţa cu Muncitorul.

Etapa a șaptea, rezultate

Dunărea Călăraşi – CSM Poli Iaşi 3 – 3

City’us Tg. Mureş – Spicom Sf. Gheorghe 4 – 2

FK Odorheiu – Imperial WET 7 – 4

Informatica Timişoara – Autobergamo Deva 2 – 2

Muncitorul Reşiţa – United Galaţi a fost amânat

Etapa viitoare

28 octombrie:

CSM Poli Iaşi – Spicom Sf. Gheorghe

29 octombrie:

Autobergamo Deva – City’us Tg. Mureş

Imperial WET – Informatica Timişoara

30 octombrie:

United Galaţi – FK Odorheiu

31 octombrie:

Dunărea Călăraşi – Muncitorul Reşiţa