glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo a pierdut primul meci și l-a câștigat pe al doilea la Deva (GALERIE FOTO)

Autobergamo a evoluat sub o presiune imensă în partida de luni seară de la Deva, din finala Ligii întâi la futsal, iar acest lucru s-a văzut în prestaţia de pe teren a unor jucători, mult sub valoarea şi posibilităţile lor de exprimare. Plecaţi din postura de mari favoriţi, prin prisma faptului că evoluau pe teren propriu, iar scorul la general al finalei era 1 – 1 după victoria obţinută în ultimul meci de la Galaţi, devenii au trebuit să se recunoască învinşi nu atât de adversarii de la United, cât de propriile slăbiciuni, cedând neaşteptat cu 1 – 2.

Un gol venit împotriva cursului jocului a stabilit scorul reprizei

Partida a început conform aşteptărilor, cu Autobergamo având posesia aproape permanent în jumătatea adversă şi cu o apărare feroce pe alocuri a celor de la United. Fazele periculoase de poartă au lipsit însă în primele minute, putând consemna doar câteva încercări timide – voleu Tacot deviat în corner, lovitură liberă bătută de Cireş în blocaj, două şuturi modeste ale lui Ique Ribeiro în Wellington şi alte două peste poartă ale lui Obadă, cam acesta a fost, cu indulgenţă, tot bilanţul ocaziilor (poate e prea mult spus) până aproape la jumătatea primei reprize. Abia în minutul 9 am avut parte de prima acţiune construită frumos, pe traseul Nuno Coco – Tacot – Obadă, însă ultimul, aflat singur cu portarul în poziţie centrală, trage direct în acesta. Cristi Matei încearcă şi arma şutului de la distanţă, însă balonul e trimis pe mijlocul porţii şi Wellington nu are nici o emoţie. Lovitura de teatru se produce în minutul 11, la o fază care nu anunţa absolut nimic: Pânzaru pierde o minge la mijlocul terenului în postura de ultim apărător, Crăciun profită, scapă singur pe contraatac şi trimite în plasă pe lângă Iancu, care nu poate interveni, şi e 0 – 1.

Iese la rampă la finalizare şi Nuno Coco, însă eroul ultimului meci de la Galaţi a fost de nerecunoscut luni seară la Deva, fiind complet neinspirat – ca şi mulţi dintre colegii lui, să fim drepţi. Mai întâi trimite direct în Wellington, apoi mult peste poartă la o lovitură liberă bătută de Ignat, pentru ca în minutul 13, bine găsit de Robert Matei în apropierea porţii adverse, să încerce o execuţie de efect în locul uneia simple, un “călcâi” complet nereuşit. Ignat expediază şi el un voleu peste poartă, pentru ca în minutul 16 după o combinaţie bună Tacot – Obadă – Pânzaru ultimul să şuteze în blocajul lui Burdujel, care s-a aruncat “la sacrificiu” în calea mingii în careul propriu, fază la care gazdele au cerut penalty pentru un henţ la apărătorul moldovean.

Ultimele două minute ale primei reprize au însemnat şi tot atâtea şanse uriaşe de gol pentru Autobergamo. Mai întâi Cristi Matei, bine servit de fratele său, expediază un “trasor” în transversală, mingea revine undeva pe linia porţii, publicul devean cere gol, însă arbitrii nu acordă nimic. Apoi Ignat realizează o intercepţie şi îl găseşte liber lângă buturile gălăţene pe Ique Ribeiro, însă acesta “reuşeşte” un luft de zile mari, cu poarta goală în faţă. Mai e timp şi de un reflex al lui Iancu la şutul lui Moldoveanu şi United intră la cabine în avantaj, după o repriză cu o dominare pe alocuri sufocantă a gazdelor.

Egalare rapidă după pauză, dar asta nu a fost suficient

Oaspeţii s-au dovedit mai incisivi în debutul părţii secunde şi în chiar primul minut Iancu a trebuit să iasă din poartă ca să stopeze contraacul extrem de periculos a lui Burdujel, venit în urma unei mingi pierdute de Ferreira. După un şut slab a lui Moldoveanu a urmat o lovitură liberă executată excelent de Laşcu, însă Robert Matei, aflat pe linia porţii, a deviat cu umărul balonul în corner. Mult mai bine s-a descurcat la poarta cealaltă Ferreira, care tot din lovitură liberă a găsit drumul spre gol, expediind mingea pe jos, lângă bara din dreapta lui Wellington, pentru 1 – 1 în minutul 22. Putea fi şi 2 – 1 în minutul următor, când după o circulaţie perfectă a balonului pe ruta Nuno Coco – Ferreira – Robert Matei – Pânzaru ultimul a trimis un şut în diagonală, prin faţa porţii, de puţin pe lângă bară. Iancu are şi el o intervenţie bună, când agaţă un balon din picioarele lui Al-Ioani, scăpat singur în careul devean, apoi contraatacul purtat de Obadă este stopat de Wellington, pentru ca în minutul 25 Autobergamo să aibă o nouă ocazie uriaşă de gol: Nuno Coco ia o acţiune pe cont propriu, driblează absolut tot ce găseşte în cale, scapă singur cu portarul, dar e altruist cum nu se poate mai neinspirat şi încearcă o pasă slabă spre Pânzaru, care e agăţată de Wellington. După un nou şut al lui Pânzaru peste poartă, începe o nouă reprezentaţie de prost gust din seria “circul Wellington în oraş”, care rulează ori de câte ori United este în corzi şi în pericol de a fi sufocată de ritmul adversarului. „Accidentarea” portarului gălăţenilor este imitată şi de alţi coechipieri – prestaţia lui Cireş a fost şi ea remarcată – şi spiritele se inflamează în sala de la Deva, dar scopul a fost atins: jocul a fost fragmentat, pericolul major a trecut şi Autobergamo şi-a ieşit din ritm.

Chiar şi aşa, situaţii de gol au mai apărut: şutul lui Obadă după un un-doi cu Tacot este scos cu un reflex formidabil de Wellington, Nuno Coco, Ferreira în două rânduri, Ignat şi Tacot au şansa golului doi, la fel ca şi Cojoc, parat de Iancu în situaţie de unu la unu cu portarul devean. În plină dominare a lui Autobergamo se repetă aproape la indigo faza de la golul gălăţean din prima repriză: Ferreira greşeşte ca ultim apărător, Moldoveanu scapă extrem de uşor de el şi face 1 – 2 în minutul 33.

După un alt şut al lui Nuno în Wellington, Autobergamo trece în 5 + 0, dar paradoxal superioritatea numerică la jucătorii de câmp nu a adus deloc mai multe ocazii clare de gol. Ignat, Ferreira, Robert Matei, Nuno Coco fie nu găsesc ţinta, fie trag în Wellington, în timp ce de partea cealaltă Moldoveanu trimite milimetric pe lângă poarta goală o minge interceptată în jumătatea proprie.

Ultimul minut al meciului aduce două şanse bune de egalare, însă şutul lui Ferreira loveşte doar plasa laterală – mulţi au avut iluzia optică a golului – iar combinaţia Ignat – Nuno Coco – Cristi Matei nu este finalizată de căpitanul devean, aflat în poziţie bună de a înscrie.

Autobergamo Deva – United Galaţi 1 – 2 (0 – 1)

AUTOBERGAMO: Iancu, Toniţă – Cr. Matei, Nuno Coco, Obadă, Tacot, Ferreira, R. Matei, Pânzaru, Ignat, Ique Ribeiro, C. Ribeiro, Drăgoiu, Kovacs. Antrenor Florin Ignat.
UNITED: Wellington, Păduraru – Burdujel, Laşcu, Moldoveanu, Cireş, Crăciun, Apostol, Al-Ioani, Cojoc, Kailon, Boubătrân, Crişan, Tudose. Antrenor David Asandei.

Au marcat: Ferreira (min. 22), respectiv Crăciun (min. 11), Moldoveanu (min. 33)

Edy Kovacs s-a retras din arbitrajIMG_9262

Meciul al treilea al finalei de la Deva a fost prefaţat de momentul retragerii din activitate a cunoscutului arbitru devean Eduard Kovacs. Fost în tinereţe fotbalist, Edy s-a orientat către arbitraj după finalul acestei cariere. El a făcut parte din lotul de arbitri al Ligii întâi la futsal din 2003 şi până în acest an inclusiv. Cariera sa de arbitru cuprinde o finală de campionat naţional, cea din 2015 dintre City’us Târgu Mureş şi FK Odorheiu Secuiesc, iar pe plan internaţional ultimul meci la care a participat a fost amicalul dintre România şi Cehia disputat în Sala Sporturilor din Deva. În prezent Eduard Kovacs este preşedintele clubului de fotbal pe plajă ACS West Deva, cu care va participa în zilele următoare la Euro Winners Cup 2017.

ULTIMA ORĂ

În meciul de ieri seară, Autobergamo s-a impus categoric, scor 6 – 2, și a împins finala în jocul al cincilea, decisiv, care se va disputa la Galați s,ăptămâna viitoare. Marcatorii echipei devene au fost Nuno Coco și Ignat – câte două goluri, Ique Ribeiro și Robert Matei – câte unul, pentru United înscriind Crăciun și Cojoc (din 6 metri).

Pe larg despre acest al doilea joc puteți citi mâine în „Glasul Hunedoarei”. 

 

Tags

Vezi și

Close