glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo a pierdut calificarea în finala campionatului

Un nou episod din seria întâlnirilor-thriller dintre Autobergamo şi Informatica s-a derulat marţi seară în Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timişoara. Miza partidei era una imensă, calificarea în finala Ligii întâi la futsal, pentru aceasta devenii având neapărată nevoie de victorie. Şi din nou, parcă după un scenariu dramatic repetat de (prea) multe ori în acest sezon, Autobergamo a pierdut un meci pe care l-a avut la un moment dat cu autoritate în mână, fiind învinsă cu 5 – 3 după ce conducea la pauză cu 3 – 1, în plus mai trimiţând şi de două ori balonul în bară.

Cei doi antrenori, Lupu şi Gherman, nu au riscat nimic şi au trimis pe teren doar jucători consacraţi, nefiind loc de „experimente”. Gazdele au deschis scorul în minutul 7 prin Rakic, care a reluat sub transversală centrarea lui Simic. Autobergamo a trecut la cârma jocului şi după mai multe acţiuni de atac, între care şi o bară a lui Tacot, a reuşit să înscrie prin Robert Matei, care a catapultat balonul la vinclu. Cu trei minute înainte de pauză se părea că devenii au rezolvat partida, cu două goluri reuşite într-un interval de câteva secunde. La primul dintre ele Csoma a expediat un „trasor” sub bară, iar al doilea a finalizat o combinaţie care a făcut şah-mat apărarea timişoreană. Informatica putea reduce scorul, însă Oliveira a şutat în bară.

La trei minute de la reluare s-a făcut 2 – 3 la o fază care nu anunţa nimic, însă Toniţă a degajat direct în Oliveira, de unde mingea a ricoşat în poarta deveană. După alte trei minute Savio, scăpat din marcaj, înscrie din apropiere şi aduce egalarea. Un moment psihologic important al partidei l-am consemnat în min. 33, când Obadă a trimis în bară un balon care putea aduce golul calificării în finală. Cu două minute înainte de final Simic a înscris pentru 4 – 3, scorul final fiind stabilit în ultimele secunde ale meciului de Oliveira, într-un moment în care devenii evoluau fără portar în căutarea golului.

Iată jucătorii care au evoluat în această partidă:

INFORMATICA: Iancu – Rakic, Simic, Oliveira, Deco, Savio, Araujo, Lupu. Antrenor Robert Lupu

AUTOBERGAMO: Toniţă – Ignat, R. Matei, Cr. Matei, Stoica, Obadă, Csoma, Tacot, Pânzaru, Ferreira. Antrenor Cosmin Gherman

S-a încheiat un ciclu sportiv, începe reconstrucţia echipei 

„În aceste momente vreau să-mi cer scuze în numele clubului FC Autobergamo tuturor suporterilor şi susţinătorilor noştri care au umplut sala din Deva şi ne-au fost alături în aceşti 5 ani. De asemenea să-mi cer scuze şi celor care au investit în noi material şi sentimental. Prin înfrângerea din seara aceasta am compromis un sezon întreg cu echipa de seniori ratând toate obiectivele. S-a încheiat un ciclu în existenţa acestui club. Vreau să le mulţumesc tuturor jucătorilor care au jucat <doar> pentru culorile clubului nostru în acest ultim sezon. Pentru majoritatea dintre ei meciul din seara aceasta a fost ultimul în care au îmbrăcat tricourile vişinii ale lui Autobergamo. Spun asta deoarece contractele se sfârşesc în scurt timp iar locul 3 pentru noi nu este o provocare. În jocurile pentru locul 3 vom alinia o echipa formată din tineri deveni promiţători de la echipa U19 proaspăt câştigătoare a Cupei României şi din tineri de la lotul de seniori care au fost mai puţin folosiţi. Vom da atenţie în acest sfârşit de sezon echipei de juniori U19 angrenată în fazele finale ale campionatului naţional.

De asemenea vom purta în perioada imediat următoare discuţii pentru numirea unui antrenor (director tehnic) care va avea drept sarcină reconstrucţia echipei de seniori şi care va avea drept obiectiv în sezonul viitor cucerirea Cupei şi Campionatului Naţional”, a arătat într-un comunicat pe site-ul clubului Dorin Popa, preşedintele lui Autobergamo.

Seria 1 play-off, rezultate  

Politehnica Iaşi – Autobergamo Deva 3 – 6

Informatica Timişoara – Politehnica Iaşi 6 – 3

Autobergamo Deva – Informatica Timişoara 0 – 1

Autobergamo Deva – Politehnica Iaşi 12 – 0

Politehnica Iaşi – Informatica Timişoara 1 – 7

Informatica Timişoara – Autobergamo Deva 5 – 3

Clasament final Seria 1

  1. Informatica 13 punct
  2. Autobergamo 9 puncte
  3. Politehnica 0 puncte

Seria 2 play-off, rezultate

Dunărea Călăraşi – United Galaţi 2 – 4

FK Odorheiu Secuiesc – Dunărea Călăraşi 8 – 1

United Galaţi – FK Odorheiu Secuiesc 4 – 4

United Galaţi – Dunărea Călăraşi 1 – 2

Dunărea Călăraşi – FK Odorheiu Secuiesc 7 – 2

FK Odorheiu Secuiesc – United Galaţi 3 – 3

Clasament final Seria 2

  1. United 8 puncte
  2. Odorheiu 6 punct
  3. Dunărea 6 puncte

Finala mică (locurile 3 – 4)

13 mai: FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva

20 mai: Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc

Finala mare (locurile 1 – 2)

13 mai: United Galaţi – Informatica Timişoara

14 mai: United Galaţi – Informatica Timişoara

20 mai: Informatica Timişoara – United Galaţi

21 mai: Informatica Timişoara – United Galaţi

27 mai: United Galaţi – Informatica Timişoara

Play-out, rezultate

locurile 7 – 10

Spicom Sf. Gheorghe – Muncitorul Reşiţa 9 – 3

City’us Tg. Mureş – Imperial Wet Miercurea Ciuc 3 – 14

Imperial Wet Miercurea Ciuc – City’us Tg. Mureş 14 – 2

Muncitorul Reşiţa – Spicom Sf. Gheorghe 5 – 1 şi 7 – 0

locurile 10 – 11

City’us Tg. Mureş – Spicom Sf. Gheorghe 6 – 3

Spicom Sf. Gheorghe – City’us Tg. Mureş 7 – 5

Spicom Sf. Gheorghe – City’us Tg. Mureş 4 – 5

Spicom a retrogradat în Liga a 2-a, iar City’us va juca un baraj pentru rămânerea în Liga 1 cu Luceafărul Buzău, ocupanta locului secund din Liga a 2-a