glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo merge la Sfântu Gheorghe pentru trei puncte

Autobergamo Deva joacă sâmbătă, de la ora 18, la Sfântu Gheorghe cu Spicom, un meci contând pentru etapa a 18-a a Ligii întâi la futsal.

Adversara de mâine a devenilor a urcat până pe poziţia a cincea a clasamentului, beneficiind şi de o conjunctură favorabilă, din care face parte şi victoria la masa verde din runda trecută asupra retrasei Galactic Focşani, şi înfrângerile sau pauzele forţate ale altor formaţii.

Chiar dacă Deva e favorită, meciul e unul dificil

Oricum ar fi însă, Spicom se anunţă o echipă greu de depăşit, fie şi numai prin prisma avantajului sălii proprii şi a moralului bun adus de faptul că e neînvinsă în acest retur de campionat. Dacă mai adăugăm că formaţia deveană l-a pierdut pentru acest joc pe Obadă, suspendat pentru cartonaşul roşu primit în finalul meciului cu Dunărea Călăraşi din etapa trecută, avem premisele unui joc în care trupa lui Florin Ignat va trebui să se întrebuinţeze serios pentru a obţine cele trei puncte. Dealtfel şi partidele pe care Autobergamo le-a câştigat până acum, cu Odorhei şi Călăraşi, i-au dat perfectă dreptate antrenorului-jucător al devenilor care spunea la începutul returului că „toate meciurile vor fi grele, e bătaie mare pentru locurile din play-off şi multe echipe s-au întărit în acest scop”.
Totuşi, Autobergamo pleacă din postura de favorită, nu doar datorită poziţiei de lider în Liga 1, ci şi a faptului că în tur la Deva s-a înregistrat un 10 – 0 fără drept de apel, ceea ce spune multe despre diferenţa de valoare între cele două echipe.