glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo joacă la Deva cu trofeul de campioană pe masă

Mai aproape decât oricând în ultimii ani de titlul naţional, Autobergamo se află în faţa sprintului final din sezonul 2016 – 2017, care îi poate aduce şi oficial confirmarea supremaţiei în futsalul românesc. După dubla manşă de la Galaţi din finala Ligii întâi, Autobergamo şi United se vor reîntâlni astăzi şi mâine în Sala Sporturilor din Deva pentru alte două meciuri din ultimul act al play-off. Ambele jocuri au loc cu începere de la ora 18.

Reamintim, în primele două partide din această finală, devenii şi gălăţenii şi-au împărţit victoriile. United s-a impus în prima după executarea loviturilor de departajare (1 – 1 la finalul timpului regulamentar şi al prelungirilor, 3 – 1 la loviturile de la 6 metri), iar Autobergamo a câştigat-o pe a doua cu un 5 – 3 meritat şi convingător ca joc, dar după dese răsturnări de situaţie (1 – 0 pentru Galaţi, 2 – 1 pentru Deva, 3 – 2 Galaţi).

Invincibili pe teren propriu

Cu 1 – 1 la scorul general, finala Ligii întâi din acest an s-a transformat practic dintr-o dispută de „cel mai bun din cinci jocuri” într-una de „cel mai bun din trei”, cu imensa deosebire că acum avantajul meciului în plus de pe teren propriu s-a transferat în tabăra lui Autobergamo, iar acest avantaj nu este deloc unul de neglijat, după cum se poate vedea mai jos.

Autobergamo Deva a pierdut în ultimii trei ani un singur meci pe teren propriu, mai exact pe 15 martie anul trecut, când a fost învinsă cu 5 – 2 în returul sezonului regulat de City’us Târgu Mureş, campioana de atunci – o echipă de cu totul altă valoare şi în altă componenţă decât cea de acum. În rest, devenii au înregistrat în sala proprie doar victorii şi în foarte puţine ocazii câte un egal, pentru oaspeţi acest rezultat fiind prilej de adevărată sărbătoare. Doar Informatica Timişoara (un 2 – 2 de mare luptă) şi United Galaţi (un 3 – 3 smuls la propriu în ultimele secunde) au reuşit în ultimele sezoane să plece cu câte un punct de la Deva.

Toate acestea nu înseamnă însă că finala este deja jucată, iar mult râvnitului trofeu i se poate face de pe acum loc în vitrina clubului devean. Adversara de astăzi, United Galaţi, a terminat pe primul loc sezonul regulat, a încheiat la egalitate cu Autobergamo ambele meciuri din campionat (3 – 3 şi în tur şi în retur), iar în partidele din această finală a arătat din nou că poate pune probleme unei echipe cu un lot mult mai valoros. Fără să aibă nume mari în componenţă – doar Moldoveanu este selecţionat în Naţionala României, iar Laşcu şi Burdujel în cea a Republicii Moldova, unde alcătuiesc linia întâi împreună cu Obadă şi Tacot de la Autobergamo – trupa gălăţeană a arătat în acest sezon ca o echipă cu un lot omogen, bine aşezată în teren, care a etalat un joc solid şi s-a dovedit a fi extrem de periculoasă şi de pragmatică în specularea oricărei slăbiciuni din defensiva adversarilor. Au simţit asta pe pielea lor şi cei de la Informatica Timişoara în semifinale şi cei de la Autobergamo, în câteva rânduri până acum, în această finală.

Oricum, să spunem că la Deva se joacă cu trofeul pe masă, iar în cazul mult dorit că Autobergamo se va impune în ambele meciuri îşi va adjudeca titlul fără să mai fie nevoie de un al cincilea joc la Galaţi, unul decisiv, pentru desemnarea campioanei României la futsal.

Tags