glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo a început cu victorie grupa din UEFA Futsal Cup

Prima zi din grupa 8 a UEFA Futsal Cup de la Deva a adus rezultate scontate, favoritele impunându-se clar în faţa adversarelor venite din calificări. Şi scorurile primele meciuri au fost identice, atât Araz Nakhchivan cât şi Autobergamo Deva câştigând cu 5 – 2 în faţa celor de la Mostar SG Staklorad, respectiv Luxol St. Andrews.

În acest fel, chiar în cazul puţin probabil în care ieri seară s-a înregistrat vreo surpriză în vreuna (sau în amândouă) partidele celei de-a doua zile, Autobergamo va juca mâine cu calificarea în Elite Round pe masă, în compania azerilor – şi mai ales a brazilienilor – de la Nakhchivan.

 Araz a trecut fără probleme de Mostar

În meciul de deschidere a competiţiei, Araz Nakhchivan a înscris primul gol după circa zece secunde de la fluierul de început. Deşi bosniecii de la Mostar Staklorad au egalat după un sfert de oră, azerii au avut nevoie de mai puţin de un minut pentru a prelua din nou conducerea. Chiar înainte de pauză Da Silva Maicon (a nu se confunda cu antrenorul Alesio Da Silva) a majorat diferenţa, iar în partea a doua campioana Azerbaidjanului s-a distanţat la 4 – 1 cu un gol înscris din nou după numai zece secunde de la reluarea jocului. Da Silva a reuşit dubla şi a făcut 5 – 1, cei de la Mostar reuşind doar să mai “cosmetizeze” scorul cu cinci minute înainte de final.

Autobergamo a făcut şi spectacol cu Luxol

În cel de-al doilea şi cel mai aşteptat meci de miercuri, gazdele de la Autobergamo au oferit spectatorilor care au umplut Sala Sporturilor din Deva nu doar victoria aşteptată, ci şi un joc spectaculos, cu totul diferit de cel fragmentat din deschidere. De la bun început devenii s-au instalat în jumătatea adversă şi ocaziile au început să curgă la poarta excelentului Rakvaag, care a limitat serios proporţiile scorului prin intervenţiile sale.

Obadă, Florin Matei (la o fază când mingea a fost scoasă de pe linie porţii cu mâna de un adversar, neobservat de arbitri), Pânzaru, Csoma şi Ferreira au avut pe rând şansa golului la începutul meciului. Inevitabila deschidere a scorului s-a produs în minutul 8, când Stoica a şutat imparabil, pe jos, de la circa zece metri şi Rakvaag nu a mai avut ce face. Jocul a continuat în acelaşi ritm şi cu acelaşi aspect, cu atacuri în valuri ale lui Autobergamo. Florin Matei, Ignat, Cristi Matei şi Obadă în două rânduri au avut golul doi în picior, însă majorarea scorului nu a întârziat. Florin Matei a expediat o „torpilă” de pe la 15 metri şi portarul nici nu a văzut mingea, astfel că în minutul 10 s-a făcut 2 – 0. Nici un minut nu a trecut şi a venit cel mai frumos gol al meciului: un contraatac iniţiat de Obadă şi continuat de Ignat a fost finalizat de Cristi Matei şi deja lumea începea să calculeze ce golaveraj s-ar putea realiza cu maltezii.

La 3 – 0 oaspeţii au scos portarul şi au evoluat practic la fiecare fază de atac în 5 + 0. Primul lor şut pe poartă din tot meciul a apărut abia în min. 14, când Alves a trimis sub bară, de unde Toniţă a scos excelent în corner. Ocaziile au început să alterneze la cele două porţi pe finalul reprizei, cu Răducu, Ignat, Despotovic, Pânzaru şi Obadă în prim-plan la finalizare, însă nu s-a mai înscris în prima parte.

Joc la rezultat în partea a doua

La două minute de la reluare un atac rapid purtat pe traseul Florin Matei – Obadă – Csoma se soldează cu un corner, bătut rapid şi precis de Obadă până la Csoma şi acesta, rămas singur în faţa porţii goale, îndeplineşte formalitatea golului de 4 – 0. La acest scor Autobergamo a oprit definitiv motoarele, mulţumindu-se să să apere grupat în propriul teren şi să dea drumul contraatacurilor. Chiar şi aşa marile ocazii au fost contabilizate tot în dreptul devenilor. Florin Matei trimite pe lângă portar, dar Rogerinho scoate de pe linia porţii, Obadă nimereşte bara, iar balonul ricoşează din spatele portarului în corner, pentru ca apoi să urmeze cea mai bună – dar scurtă – perioadă de joc a lui Luxol. Rogerinho reduce diferenţa, după care Despotovic ţinteşte bara chiar lângă vinclu. Cel care înscrie este portarul Toniţă, care prinde şutul lui Autio la un atac în 5 + 0 al oaspeţilor şi degajează calm şi precis în poarta goală a oaspeţilor.

Gazdele au părut că preferă să ofere mai mult faze de spectacol pentru public decât să înscrie cu tot dinadinsul mai multe goluri. Ignat – de două ori, Cristi Matei, Obadă, Csoma, Florin Matei, Ferreira trec pe lângă golul cu numărul şase, de partea cealaltă Toniţă având două intervenţii bune la şuturile lui Răducu şi Sammut. Acelaşi Rogerinho înscrie şi golul al doilea al maltezilor, stabilind scorul final. Nu mai marchează nici Despotovic, nici Cristi Matei – balonul trimis de el fiind scos de pe linia porţii de Alves, pentru ca în ultimul minut de joc Autobergamo să beneficieze de o lovitură de pedeapsă de la 10 metri pentru al şaselea fault de echipă al oaspeţilor. Căpitanul Cristi Matei trimite însă pe lângă poartă, astfel că meciul se termină 5 – 2, exact scorul cu care a câştigat şi Araz prima întâlnire.

 

Araz Nakhchivan – Mostar SG Staklorad 5 – 2 (3 – 1)

ARAZ: Huseynli, Kurdov – Bolinha, Eduardo, Farzaliyev, Atayev, Bastos, Chovadov, Rustamli, Da Silva, Baghirov, Dos Santos. Antrenor Alesio Da Silva.
MOSTAR: Galic, Sesar – Babic, Pavlovic, De Souza, Aladzic, Dzemic, Radin, Hrkac, Kahvedzic, Boskovic, Vesic, Kajtaz, Gosto. Antrenor Daniel Marinho De Souza.

Au marcat: Bolinha (1), Baghirov (16), Da Silva (20, 26), Atayev (21), respectiv Vesic (15), Aladzic (35)

 Autobergamo Deva – Luxol St. Andrews 5 – 2 (3 – 0)

AUTOBERGAMO: Toniţa, Filimon – Pânzaru, Cr. Matei, Obadă, Fl. Matei, Stoica, Kovacs, Ignat, Ferreira, Tacot, Csoma. Antrenor Marco Angulo Lopez.

LUXOL: Rakvaag, Mifsud – Autio, Despotovic, Penava, Răducu, Alves, Rogerinho, Sammut, Zammit, Bonello, Mangion, Vukovic, Frendo. Antrenor Frane Despotovic.

Au marcat: Stoica (8), Fl. Matei (10), Cr. Matei (11), Csoma (22), Toniţa (26), respectiv Rogerinho (24, 35)

Programul competiţiei

Ieri s-au jucat meciurile Araz Nakhchivan – Luxol St. Andrews şi Autobergamo Deva – Mostar SG Staklorad.

sâmbătă se joacă:

ora 15,30: Mostar SG Staklorad – Luxol St. Andrews

ora 18: Autobergamo Deva – Araz Nakhchivan

Loading...