glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo a făcut spectacol şi scor cu reşiţenii (GALERIE FOTO)

Spectatorii prezenţi duminică seară în Sala Sporturilor din Deva ştiau la ce să se aştepte de la meciul dintre Autobergamo şi Muncitorul Reşiţa, încheiat finalmente cu un 10 – 1 conform cu realitatea din teren. Diferenţa evidentă de valoare nu lăsa loc unui alt deznodământ decât victoria lejeră a gazdelor, mai ales dacă ţinem cont şi de antecedente cum ar fi acel 16 – 2 din sezonul trecut, însă publicul voia mai ales spectacol şi goluri din partea favoriţilor.

Trebuie spus că devenii au onorat aşteptările, mai ales în ceea ce priveşte spectacolul, uneori chiar în detrimentul eficacităţii. Deseori echipierii lui Autobergamo au preferat o pasă de efect în plus unei finalizări simple, însă chiar şi aşa şuvoiul de goluri în poarta Muncitorului nu a putut fi stăvilit, în ciuda prestaţiei bune a portarului reşiţean, care s-a opus în dese rânduri unui scor-fluviu.

Cinci goluri până la pauză

Autobergamo s-a instalat comod în jumătatea adversă încă din startul meciului şi a început să combine nestingherită de nimeni şi nimic (cam cum a făcut naţionala României în Armenia, cu deosebirea că la Deva a fost permanent egalitate numerică pe teren). Deschiderea scorului s-a amânat însă neaşteptat de mult, pentru că rând pe rând în debutul partidei Ferreira, Nuno Coco, Tacot, Matei şi Obadă fie nu au nimerit poarta, fie l-au luat la ţintă pe portarul advers. În replică, oaspeţii au avut o ocazie uriaşă prin Otero, care a scăpat singur pe un contraatac, dar şutul său a nimerit bara (minutul 6). În minutul 8 s-a produs totuşi inevitabilul: Matei a şutat, Copăcean a scăpat mingea în faţă şi Tacot, pe fază, a împins-o în plasă pentru 1 – 0. Ultima zvâcnire ofensivă a reşiţenilor din prima parte a jocului s-a consemnat în min. 10, când ex-deveanul Moţ a fost blocat bine de Ferreira, iar şutul lui Otero după cornerul rezultat a fost prins cu siguranţă de Iancu. După care terenul s-a înclinat definitiv şi golurile au început să curgă. Al-Ioani bate un corner şi Nuno Coco apare perfect la finalizare (2 – 0, min. 10); acelaşi Nuno Coco iniţiază o acţiune individuală superbă din propriu teren, dribleză pe cine vrea şi cum vrea şi îl serveşte perfect pe Ique pentru primul gol al brazilianului sub culorile lui Autobergamo (3 – 0, min. 11); Obadă şutează impecabil pe jos, în diagonală, fără speranţe pentru Copăcean (4 – 0, min. 14); tot Obadă, bine găsit de Al-Ioani, stabileşte scorul pauzei (5 – 0, min. 19). Putea fi şi mai mult, însă şutul lui Matei este oprit pe linia porţii (min. 15), Nuno Coco, scăpat singur-singurel în urma unei pase „luminoase” a lui Ignat, încearcă să dribleze portarul şi este blocat (min. 18), parada lui Copăcean îi refuză golul doi lui Ique (min. 19), iar lovitura de pedeapsă de la 10 metri executată de Matei este parată de portarul reşiţean în ultimul minut al reprizei.

Cinci goluri şi în partea a doua

La numai 16 secunde de la reluare Al-Ioani înscrie pentru 6 – 0 după o combinaţie între Ferreira şi Ique. Golul de onoare al oaspeţilor vine în acelaşi minut 21, reuşit de Doană. Urmează alte ratări ale devenilor, prin Ferreira în două rânduri şi Tacot, dar se face 7 – 1 în min. 29, când Ignat se află la capătul unui un-doi între Al-Ioani şi Ique. Iancu respinge şutul fostului coechipier Moţ, Nuno Coco mai are un dribling năucitor, trece şi de portar, dar nu obţine decât un corner (min. 30) şi imediat Ignat înscrie pentru 8 – 1 din pasa lui Ique. Al-Ioani încearcă o „foarfecă” spectaculoasă pe spate, nereuşită, Nuno Coco trimite un balon de puţin peste vinclu, Savu apără şutul lui Lucian Popescu, trec pe lângă golul nouă Ferreira, Matei, iarăşi Ferreira şi Obadă, pentru ca în sfârşit Ferreira să marcheze după o pasă perfectă venită după contraatacul lui Obadă (9 – 1, min. 35). Mai e timp de goluri, însă Takacs trimite peste poartă, Pânzaru nu finalizează o combinaţie Nuno Coco – Drăgoiu, iar şutul lui Al-Ioani este deviat în corner. Se face şi 10 – 1 în min. 38, când Al-Ioani fructifică pasa primită de la Nuno Coco. Nici Moţ, a cărui lovitură liberă e parată de Savu, nici Bârcean sau Ique, în două rânduri, nu mai pot modifica tabela, astfel că Autobergamo încheie cu un succes categoric acest meci dominat din cap în coadă.

Etapa următoare devenii vor sta, din cauza numărului impar de echipe din campionat. Aseară s-a disputat un meci foarte interesant din etapa a şasea, Dunărea Călăraşi – United Galaţi (s-a terminat după închiderea ediţiei). În schimb, derbyul din runda următoare dintre City’us Târgu Mureş şi Informatica Timişoara a fost amânat.

AUTOBERGAMO: Iancu, Savu, Toniţa – Matei, Al-Ioani, Nuno Coco, Ferreira, Pânzaru, Ique, Obadă, Tacot, Drăgoiu, Ignat. Antrenor Florin Ignat.

MUNCITORUL: Copăcean, Sturzu – Bârcean, Fedor, Moţ, Doană, Mihuţescu, Mitru, Popescu, Takacs, Otero, Pavan. Antrenor Ioan Roman.

Marcatori: Obadă, Ignat, Al-Ioani câte două goluri, Tacot, Nuno Coco, Ique, Ferreira câte unul, respectiv Doană.

Tags