glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo a deschis balul în Campionatul de Tineret U-19 la futsal

Aşa cum v-am informat în Glasul Hunedoarei, începând cu sezonul competiţional actual, 2016 – 2017, cluburile din Liga 1 la futsal sunt obligate să înscrie echipe şi în Campionatul de Tineret U-19. Măsura a fost luată în această vară de Federaţia Română de Fotbal, iar scopul este unul cât se poate de evident: creşterea bazei de selecţie la futsal în rândul tinerilor, prin includerea lor în cadrul unei competiţii în care să aibă posibilitatea să joace, implicit să acumuleze experienţă şi să progreseze valoric.

Aflat anul acesta la a doua ediţie, Campionatul de Tineret U-19 cuprinde 20 de echipe, cele 11 care reprezintă grupările din Liga întâi plus nouă formaţii ale altor cluburi. Cele 20 de participante sunt împărţite, pe criterii geografice, în cinci serii regionale de câte patru echipe.

Regulamentul de desfăşurare a competiţiei prevede ca prima clasată în fiecare din cele cinci serii să se califice în play-off, fază care va cuprinde opt echipe, celelalte trei locuri urmând să se decidă în urma meciurilor de baraj dintre ocupantele locurilor secunde din fiecare serie.

Începând din acest sezon, juniorii U-19 se vor întrece atât în campionatul propriu, cât şi în Cupa României destinată grupei lor de vârstă, competiţie nou înfiinţată.

Rezultatele şi programul etapei întâi din cele cinci serii

Seria 1:

20 octombrie: CSM Politehnica Iaşi – Internazionale Traian Vaslui

22 octombrie: Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ – Sănătatea Dărăbani

Seria 2:

14 octombrie: Dunărea 2005 Călăraşi – Viitorul 2010 Buzău 5 – 10

16 octombrie: Viitorul Verneşti – CS United Galaţi a fost amânat

Seria 3:

15 octombrie: CS KSE Tg. Secuiesc – Colţea 1920 Braşov 8 – 4

16 octombrie: Blue Angel Cristian Braşov – Spicom Sf. Gheorghe a fost amânat

Seria 4:

16 octombrie: City’us Tg. Mureş – CFF Clujana Cluj Napoca a fost amânat

17 octombrie: Pro-Tineret Sighişoara – FK Odorheiu Secuiesc

Seria 5:

14 octombrie: Şoimii Simarad – Autobergamo Deva 7 – 11

18 octombrie: Informatica Timişoara – Muncitorul Reşiţa 5 – 5

Din lotul lui Autobergamo U-19 fac parte jucători născuţi între anii 1997 – 2000, iar antrenorul echipei este Claudiu Ghiura. Din echipa care a învins la Arad pe Şoimii Simarad la debutul în Campionatul de Tineret au făcut parte portarul Savu şi jucătorii de câmp Mihalache, Fiţ, Grosu, Megyesi, Ivan, Hora şi Demian.

Programul seriei lui Autobergamo Deva în 2016

etapa a doua, 30 octombrie:

Autobergamo Deva – Informatica Timişoara

Muncitorul Reşiţa – Şoimii Simarad

etapa a treia, 6 noiembrie:

Şoimii Simarad – Informatica Timişoara

Autobergamo Deva – Muncitorul Reşiţa

etapa a patra, 20 noiembrie:

Muncitorul Reşiţa – Autobergamo Deva

Informatica Timişoara – Şoimii Simarad

Pentru trupa alb-vişinie au jucat: Savu (cpt.) – Mihalache, Fiţ, Grosu, Megyesi, Ivan, Hora, Demian. Golurile învingătorilor au fost înscrise de Pocioian (14-autogol), Mihalache (16, 39), Fiţ (18, 24), Grosu (21, 29, 33, 38), Megyesi (28) şi Demian (32). Următorul joc al grupării alb-vişinii va avea loc în 30 octombrie, pe teren propriu, contra echipei Informatica Timişoara.

Tags