glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo a câştigat Cupa României la futsal (GALERIE FOTO)

Autobergamo Deva şi-a păstrat trofeul cucerit anul trecut, învingând marţi seară cu 3 – 2 pe CS United Galaţi în finala Cupei României la futsal. A fost o partidă dramatică, aşa cum se cuvine unei finale de Cupă, care deşi nu la cotele semifinalei de neuitat cu City’us din ziua precedentă a electrizat totuşi publicul din Sala Sporturilor deveană, arhiplină la acest eveniment.

Această finală a constituit, dacă vreţi, şi o avanpremieră la disputa pentru medaliile de bronz din campionat, unde Autobergamo şi United se vor întâlni din nou, după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”, primul dintre ele urmând să se joace la Galaţi, următoarele două (dacă e cazul) la Deva.

Galăţenii au pus mari probleme în prima repriză

United s-a prezentat ca o echipă solidă, bine legată, care a luptat cu ardoare pentru fiecare minge, a blocat culoarele de şut şi de pătrundere, executând un presing nemilos la jucătorii deveni, nerefăcuţi complet fizic şi psihic după încleştarea extenuantă din semifinala cu Târgu Mureş. De partea celaltă, Ignat şi colegii săi au stors ultimele picături de energie din ei pentru a câştiga acest trofeu pe care a fost evident că şi l-au dorit enorm.

După un început fără faze de poartă, la primul şut al partidei s-a marcat şi primul gol. În minutul 3 Apostol şutează din afara semicercului, pe jos, fără prea mari speranţe, însă mingea se strecoară printr-o pădure de picioare în colţul din stânga lui Molina, care vede prea târziu balonul şi e 0 – 1.

Devenii reacţionează imediat şi la o combinaţie Matei – Ignat ultimul trimite mingea puţin pe lângă poartă (min. 5). Matei trage în portar, Cojoc pe lângă poartă, Molina scoate de la vinclu o lovitură liberă a lui Crăciun (min. 7), Cataramă încearcă un lob peste portar, iar meciul se încinge pe măsură ce Autobergamo presează din ce în ce mai insistent. O combinaţie superbă purtată între Manya, Tacot şi Matei îl aduce pe ultimul în poziţie de şut, dar balonul trece de puţin peste poartă (min. 10), faza se repetă la indigo un minut mai târziu pe traseul Tacot – Manya – Obadă, tot cu şut peste, pentru ca în terenul celălalt Molina să iasă salvator şi să degajeze din faţa lui Moldoveanu (min. 12). Tot portarul devean acordă corner la lovitura liberă bătută de Lascu, iar Tacot are două ocazii imense în min. 15 şi 16, când fie se opune Wellington, fie balonul trece peste transversală. Egalarea vine pe final de repriză, în minutul 18, când Matei, care a făcut un excelent joc defensiv, recuperând multe mingi, scoate balonul din piciorul unui adversar şi îl lansează pe contraatac pe Obadă, care găseşte vinclul cu un şut superb din alergare, execuţie extrem de pretenţioasă, dar reuşită. Mai e timp până la pauză şi pentru un şut al lui Matei care trece peste poartă şi pentru un voleu acrobatic al lui Obadă, pe care Wellington îl respinge în corner în ultimul minut.

Dominare deveană în partea a doua

După ce Moldoveanu şi Pânzaru nu nimeresc poarta (min. 23), Autobergamo pare din ce în ce mai decisă să lichideze conturile înainte de a ajunge iarăşi în prelungiri. Se opune însă portarul gălăţean aflat în zi de graţie, care scoate şutul lui Tacot (min. 24) şi „bomba” lui Matei de sub bară (min. 25), pentru ca Moţ să nu găsească nici el ţinta. Nu mai greşeşte însă Tacot în minutul 26, când Matei recuperează un nou balon şi îl serveşte perfect pe internaţionalul moldovean, care înscrie pentru 2 – 1. Matei şi Ignat au pe rând şansa golului, iar Molina scoate cu piciorul la ocazia lui Plamen (min. 27). United egalează oarecum neaşteptat în min. 29, când Apostol şutează de la distanţă şi Moldoveanu, liber în apropierea porţii, deviază balonul cu capul în plasă.

Devenii atacă în valuri şi rând pe rând Tacot, Manya, Ignat, Matei în două rânduri, Pânzaru şi Obadă trec pe lângă golul cu numărul 3 într-un interval de nici cinci minute. După încă o intervenţie a lui Wellington în min. 36 la o fază Obadă – Tacot – Matei, Crăciun vede al doilea cartonaş galben şi Galaţiul rămâne în inferioritate pentru două minute. Autobergamo profită şi la o fază de atac în care Ignat şutează şi portarul respinge, mingea ajunge la Matei, acesta scoate la şut pentru Tacot şi e 3 – 2 în minutul 37. United trece în 5 + 0, însă Ignat scoate de pe linia porţii golul egalizator (min. 39), iar Molina are o intervenţie senzaţională la şutul lui Lascu, scos în corner (min. 40). Ultima fază a partidei îl găseşte pe Obadă pe contraatac, dar şutul său trece peste poartă, iar Autobergamo este câştigătoarea Cupei României şi în ediţia 2016.

AUTOBERGAMO: Molina, Filimon – Pânzaru, Matei, Ignat, Tacot, Obadă, Manya, Cataramă, Moţ, Kovacs, Drăgoiu. Antrenor Florin Ignat.

UNITED: Wellington, Păduraru – Burdujel, Lascu, Crăciun, Cireş, Hendrius, Tudose, Apostol, Moldoveanu, Plamen, Cojoc, Boubătrîn, Iorga. Antrenor David Asandei

„Suntem obosiţi, dar fericiţi. Este un sentiment minunat să câştigăm Cupa în faţa propriilor suporteri, mulţumim acestui public minunat, care a fost alături de noi şi ne-a ajutat enorm. Astăzi s-a resimţit oboseala, dacă eram sută la sută odihniţi ne-ar fi fost mult mai uşor să câştigăm. Chiar şi aşa am reuşit să păstrăm acest trofeu la Deva. La anul vom munci şi mai mult, vrem să câştigăm campionatul, ne lipseşte din palmares doar acel titlu”

Florin Ignat, antrenorul-jucător al lui Autobergamo.

„Sunt extenuat, psihic, emoţional, după acest meci. Mă bucură că sala a fost arhiplină şi că am câştigat Cupa, dar nu suntem mulţumiţi de faptul că am ratat campionatul. Cu puţin mai mult ajutor în sezonul care vine putem forma o echipă de Champions League. La Deva vom mai aduce cel puţin doi jucători de top, un brazilian şi un român, nu le dau numele acum, dar suntem în tratative destul de avansate cu ei”

Dorin Popa, finanţatorul lui Autobergamo Deva

 

Tags