glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Aurel Vlaicu a fost comemorat de ziua lui Gigi Becali

Pentru autoritățile din Geoagiu și conducerea Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva, Aurel Vlaicu reprezintă doar un prilej de a cheltui bani publici pentru festivități fără nicio semnificație istorică.

Mulți politicieni, oficiali din administrația locală și județeană, personaje ale aviației românești și un număr destul devlaicu comemorat (2) mare de oameni s-au adunat ieri în fața casei memoriale a lui Aurel Vlaicu, să comemoreze împlinirea a 134 de ani și 176 de zile de la nașterea unuia dintre cei mai importanți pionieri ai aviației mondiale. Niciun eveniment important nu-l leagă pe inginerul din Binținți de data de 25 iunie și nici măcar de o altă zi apropiată acesteia, poate doar participarea între 23 și 30 iunie 1912 la un concurs aviatic la Aspen, în Austria, unde a câștigat câteva premii. Aurel Vlaicu s-a născut la 19 noiembrie 1882 în Binținți și a murit în 13 septembrie 1913 într-un accident aviatic aproape de Câmpina.

Nu este pentru prima dată când conducerea Muzeului de istorie din Deva demonstrează că Aurel Vlaicu reprezintă doar un pretext pentru politicieni și persoane publice de a ieși în fața publicului. În urmă cu câțiva ani directorul muzeului devean, Liliana Țolaș, prezenta publicului o cană aniversară cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la „urcarea la cer” a lui Aurel Vlaicu. Pe cana Lilianei Țolaș, în poză, apărea însă Traian Vuia. Atunci, directoarea muzeului explica încurcătura prin faptul că amândoi aviatorii aveau mustață și erau bărbați chipeși, deci puteau fi ușor confundați. Și de data asta, comemorarea aviatorului născut pe meleaguri hunedorene poate fi dedicată altor bărbați chipeși. În calendarul zilei l-am găsit pe Gigi Becali.

Tags