glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Au rămas doar două semne de întrebare în Campionatul Realsport Deva

Micro 15 sau RGI & ECP şi Grawe Deva sau Unirea, acestea sunt cele două întrebări care îşi aşteaptă încă răspunsul când a mai rămas o singură etapă din faza grupelor în Campionatul Realsport de Minifotbal Deva. Primele două formaţii îşi dispută prezenţa în Liga A, celelalte două în Liga B, ambele dueluri urmând a se purta de la distanţă în ultima rundă a Seriei 2, care se va juca la sfârşitul acestei săptămâni.

Sâmbătă şi duminică s-au disputat meciurile etapei cu numărul 12 din Seria 2, cea care are 13 echipe în componenţă. (Reamintim, Seria 1 s-a încheiat săptămâna trecută, aceea având doar 12 echipe participante). Nu s-au înregistrat surprize, favoritele – adică primele cinci clasate – obţinând victorii scontate, la scoruri clare. În meci direct pentru calificarea în Liga B, Mureşul a învins Unirea şi şi-a asigurat matematic prezenţa în al doilea eşalon al Campionatului Realsport de Minifotbal Deva, ediţia 2017 – 2018.

Succese pe linie pentru fruntaşele seriei a doua

Derbyul de clasament al etapei s-a disputat între liderul seriei a doua City Taxi şi FC Corona, ocupanta locului 5, care mai păstra şanse teoretice de a ajunge în Liga A în cazul unei victorii. Cei de la City Taxi s-au impus însă cu un concludent 5 – 1 şi şi-au păstrat prima poziţie, cel puţin până la meciul pe care îl joacă în ultima etapă Taylor Red & LPG (vom reveni puţin mai jos cu situaţia din clasamentul seriei).

Cu prezenţa în prima ligă deja asigurată cu două runde înainte de finiş, Taylor Red & LPG şi Pera BMW au luat totuşi în serios meciurile din penultima etapă. Prima a învins codaşa Azaria cu 6 – 1, iar a doua a realizat scorul rundei, 9 – 1 cu Grawe Deva, lăsând-o pe aceasta cu emoţii în ultima partidă în privinţa calificării în Liga B.

Într-un meci cvasidecisiv pentru accederea în eşalonul B s-au întâlnit Mureşul Sântuhalm şi Unirea, formaţii departajate de un singur punct înaintea întâlnirii directe. A învins Mureşul cu 3 – 1 şi, cu patru puncte înaintea învinsei sale când mai este numai un meci de disputat, va juca sigur în Liga B.

Într-o luptă acerbă pentru ocuparea ultimei poziţii calificante în Liga A se află Micro 15 şi RGI & ECP, care merg umăr la umăr aflându-se în continuare la egalitate de puncte. Nici una dintre ele nu a avut probleme cu adversarul din penultima etapă: Micro 15 a bătut cu 7 – 0 pe Heidelberg Cement, iar RGI & ECP cu 8 – 2 pe FizzBar, “lanterna” seriei. ABS Decor, echipă sigură de locul său în Liga B, a stat în această rundă.

În clasament conduce City Taxi cu 29 de puncte, însă cu un meci în plus disputat faţă de celelalte competitoare şi programată să stea în ultima etapă. Pe locul 2 se află Taylor Red & LPG cu 28 de puncte, iar pe 3 Pera BMW cu 26 de puncte, toate trei fiind demult calificate în Liga A. Locul 4 este disputat de Micro 15 şi RGI & ECP, fiecare având 22 puncte.

În Liga B, alături de echipa care va pierde calificarea în Liga A şi va termina pe locul 5, vor evolua cu siguranţă FC Corona, 16 puncte, ABS Decor şi Mureşul, câte 14 puncte. Grawe Deva, 13 puncte, mai are ceva emoţii, pentru că Unirea, care a acumulat 10, o mai poate teoretic egala la puncte şi depăşi în clasament. Heidelberg Cement cu 8 puncte şi Azaria şi FizzBar cu câte două vor juca în Liga C, alături de Unirea sau Grawe.

Ultima etapă oferă celor de la Micro 15 cea mai bună şansă de a merge în Liga A, deoarece înfruntă ultima clasată, pe FizzBar, iar în cazul unei victorii care pare uşor de obţinut au în faţa contracandidaţilor de la RGI & ECP dublul avantaj al victoriei în meciul direct, 7 – 3, şi al golaverajului, + 34 faţă de + 17. Aceştia au un meci al ultimei şanse cu Unirea, care la rândul ei are neapărată nevoie de victorie în această întâlnire, dar şi de o înfrângere a celor de la Grawe pentru a prinde in-extremis locul 9 care duce în Liga B. Grawe joacă cu Mureşul, însă cum în cazul calificării ambelor în aceeaşi ligă meciul acesta va conta nu e de aşteptat ca să primească vreun “cadou”. Unirea a câştigat cu 3 – 1 meciul direct cu Grawe, iar golaverajul este de – 20 pentru Unirea şi – 19 pentru Grawe, astfel încât unicul scenariu pentru ca prima să se califice în Liga B este ca Unirea să câştige, iar Grawe să piardă, diferenţa dintre ele fiind după cum spuneam de trei puncte în clasament.

Punctele bonus pentru echipele din Seria 1

Dincolo de simpla calificare în Ligile A, B şi C, regulamentul de disputare al Campionatului Realsport de Minifotbal Deva prevede şi acordarea de puncte bonus de la care se pleacă în această fază a doua a competiţiei. Punctele bonus se stabilesc luându-se în calcul meciurile directe între echipele calificate în fiecare Ligă, în care se acordă două puncte pentru victorie şi un punct pentru egal.

Iată care este situaţia echipelor provenite din Seria 1 în ceea ce priveşte aceste puncte bonus.

Liga A: Boromir 6 puncte, Sporting 4 p, Bayern 2 p, Electroconat 0 p

Liga B: Alaska 5 p, Comsid 5 p, Tinerii 4 p, Doctorii 4 p, Templierii 2 p

Liga C: Portocala Mecanică 4 p, MSD Deva 1 p, Securit Grup 1 p

Desigur, în Seria 2 se poate stabili acelaşi lucru doar după încheierea ultimei etape, când vom cunoaşte numele echipelor calificate în fiecare Ligă.

Seria 2, rezultate etapa 12

RGI & ECP – FizzBar 8 – 2

Micro 15 – Heidelberg Cement 7 – 0

FC Corona – City Taxi 1 – 5

Pera BMW – Grawe Deva 9 – 1

Taylor Red & LPG – Azaria 6 – 1

Mureşul – Unirea 3 – 1

ABS Decor a stat

etapa viitoare, ultima

sâmbătă 16 decembrie:

FizzBar – Micro 15

Heidelberg Cement – FC Corona

duminică, 17 decembrie:

Unirea – RGI & ECP

Grawe Deva – Mureşul

Azaria – Pera BMW

ABS Decor – Taylor Red & LPG

City Taxi stă