glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Au plecat la tăiat de brazi, dar au rămas „captivi” în pădure. Plecaţi în căutarea unui tânăr rătăcit pe munte, jandarmii au mai salvat un bărbat

Un tânăr, în vârstă de 18 ani, din localitatea Sălaşu de Sus, a alertat jandarmii montani, ieri seară, în jurul orei 17:30, după ce s-a rătăcit într-o pădure din apropierea localităţii Coroieşti. Acesta plecase să taie, se pare ilegal, brazi, însă l-a prins noaptea şi nu a mai găsit drumul de întoarcere. Salvatorii, în timp ce îşi croiau drum prin nămeţi spre locul în care s-a rătăcit tânărul, prin pădure, „au mai dat” peste un bărbat care căuta drumul spre casă.

Tânărul în vârstă de 18 ani, cuprins de frig şi frică, a solicitat ajutorul salvatorilor montani, cărora le-a spus că a mers în pădure pentru a tăia brazi, însă, odată ce s-a lăsat întunericul, nu a mai găsit drumul de întoarcere. Două echipe de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Nucşoara, împreună cu un pădurar, au încercat să-l localizeze pe tânărul care le-a cerut sprijinul şi au pornit imediat în căutarea acestuia. După aproximativ trei ore, în care salvatorii au „înotat” prin zăpada care măsura, în unele locuri, peste 70 de centimetri, tânărul a fost găsit. „Bărbatul a precizat că, înainte de a pleca de la domiciliu, a consumat băuturi alcoolice, iar scopul pentru care se afla în pădure era acela de a tăia brazi. Pe tot parcursul acţiunii de salvare, jandarmii montani au comunicat telefonic cu tânărul rătăcit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, căpitan Nicolae Răducu.

Au căutat un tânăr rătăcit, dar au salvat doi

Jandarmii montani au ajuns în jurul orei 20:30 la tânărul rătăcit. Acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, nu era îmbrăcat adecvat pentru condiţiile meteorologice din această perioadă, iar hainele îi erau ude. „Pe timpul ascensiunii către tânărul care a solicitat sprijin, jandarmii montani şi pădurarul au avut parte de o surpriză. Au întâlnit un alt tânăr, care, de asemenea, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost găsit de un localnic care, pentru a-l încălzi, a făcut focul. Cei doi tineri au plecat împreună, dar pe parcurs s-au despărţit”, a conchis purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.