glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Au fost găsiți „vinovații” pentru pierderea alegerilor de la Deva de către Petru Mărginean. Radu Barb a fost suspendat din partid și demis din funcția de secretar general, iar patru membri au fost excluși din PSD

Comitetul Executiv al PSD Hunedoara a decis, vineri seară, demiterea secretarului executiv al partidului, Radu Barb, precum și suspendarea sa din PSD. Alți patru membri social-democrați au fost excluși, printre care se numără și consilierul local de la Deva Vasile Țonea. În aceeași ședință, Barb a cerut demisia Nataliei Intotero, președinta interimară a PSD Deva, și a lui Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, despre care spune că sunt principalii vinovați pentru pierderea alegerilor. Greșeala lor, impunerea unui candidat din afara partidului, în detrimentul lui Ovidiu Moș, cel votat de Organizația Deva.

Se dau lupte grele în interiorul PSD, din care, deocamdată, a ieșit învingător Laurențiu Nistor. Biroul Permanent Județean al PSD a decis, vineri seara, suspendarea din partid, pentru șase luni, a lui Radu Barb, dizolvarea conducerii Organizației Deva și excluderea a patru membri. Lui Radu Barb i se reproșează pierderea alegerilor de la Deva, iar Organizației Deva că nu a „tras” pentru Petru Mărginean. Membrii PSD, Răzvan Șoldan, Cristian Gros și Ladislau Horvat au fost excluși din partid, pentru că ar fi avut niște conversații pe un grup de whatsapp. „Glasul Hunedoarei” vă prezintă declarațiile făcute, vineri seară, de președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor:

Reporter: Vrem și noi să știm ce s-a întâmplat.

Laurențiu Nistor: Da, o să facem o conferință de presă săptămâna viitoare și, sigur, o să vă informăm și cine s-a înscris și tot ce doriți…

Rep.: Dar am înțeles că au plecat (au fost excluși) niște membri… De ce?

L.N.: Biroul Executiv a analizat unele nereguli, în organizația de la Deva. A fost întrunit, prima dată, Biroul Executiv și a propus ca niște oameni să plece, iar unii să fie sancționați. A fost înlocuit secretarul executiv al partidului, și a fost numită o altă persoană.

Rep.: Cine a fost numit?

L.N.: Domnul Rus Dorel. Îl știți. Un om care lucrează la sediu în permanență.

Rep.: Cine a mai plecat?

L.N.: A plecat așa: domnul Șoldan Răzvan, domnul Gros Cristian, domnul Horvat Ladislau și domnul Țonea Vasile.

Rep.: Domnul Țonea, de ce?

L.N.:  Este secretarul executiv al organizației municipiale Deva, și avea niște atribuții de organizare, iar acum, la Comitetul Executiv Național, probabil voi lua și eu sancțiunea meritată. Nimeni nu scapă!

Rep.: Adică credeți că veți fi exclus? Credeți că meritați să fiți exclus?

L.N.: Dar crezi că eu pot să ghicesc ce măsuri o să ia Comitetul Executiv Național? Nu am de unde să ghicesc. Voi aștepta să văd rezultatul, săptămâna viitoare, în data de 16 sau 17.

Rep.: De ce l-ați suspendat pe Radu Barb?

L.N.: Facem conferință de presă și după aceea discutăm! Bine?

Rep.: A fost dizolvată și organizația Deva?

L.N.: A fost dizolvat Comitetul Executiv și Biroul, iar în acest caz este prevăzut următorul lucru: din 10 noiembrie și până în 10 ianuarie, se fac alegeri începând de la secțiile de votare, până la conferința municipială. Să aibă alegeri total. Toți membrii de partid rămân membri de partid, nu i-a dat nimeni afară (!) (patru membri PSD au fost excluși vineri seara), dar se fac alegeri începând cu secția de votare.

Rep.: Considerați că Petru Mărginean a greșit cu ceva în campania electorală?

L.N.: Eu consider că am greșit toții. Și el, și eu, și alții, nu putem să dăm vina doar pe cineva. Am greșit toți și asta este…

Rep.: Dar Petru Mărginean mă gândesc că nu e nici suspendat, și nici exclus!

L.N.: Deocamdată Petru Mărginean nu a avut motive să fie exclus!

Rep.: El a pierdut alegerile! Sau Radu Barb?

L.N.: Nu Radu Barb a pierdut alegerile, dar Radu Barb nu este exclus.

Rep.: Nu! E suspendat.

L.N.: E suspendat pe șase luni. Aia e o jucărie, așa. Radu Barb poate să devină unul dintre cei mai buni membri de partid, putem să îl vedem chiar președinte al organizației de la Deva, într-un viitor apropiat, sau putem să îl vedem președinte al organizației județene, dacă se ține de treabă.

Rep.: V-a cerut demisia și dumneavoastră și doamnei Intotero.

L.N.: Da, sigur că ne-a cerut demisia. Ne-a cerut demisia mie, doamnei Intotero și domnului Bobora.

Rep.: Și, vă dați demisia?

L.N.: Eu sunt membru al Consiliului Național, și numai Consiliul Național îmi poate cere demisia.

Rep.: Ați fost director de campanie…

L.N.: Mulțumesc mult, v-am spus mult. La revedere!

 

Radu Barb, declarații după demiterea din funcția de secretar executiv și suspendarea din PSD

Proaspăt suspendat din PSD și demis din funcția de secretar executiv al partidului, Radu Barb spune că a fost înlăturat doar pentru simplul motiv că „are coloană vertebrală”. El susține că a vrut să își dea singur demisia, pentru că funcția de secretar executiv al PSD nu mai este o onoare pentru el. „Astăzi (n.r. vineri), s-a analizat situația alegerilor locale, iar vinovat a ieșit Barb. Eu sunt vinovat că PSD și Petru Mărginean, împreună cu directorul de campanie, Laurențiu Nistor, și președinta Natalia Intotero, au pierdut alegerile. Pentru că șapte miniștri, sau câți au fost aici, nu au putut să convingă devenii. Eu i-aș fi convins, și probabil că asta îi deranjează. Am fost demis din funcția de secretar executiv, nu mi-au permis să îmi dau eu demisia, pentru că nu le convenea. Eu m-am ridicat în picioare și le-am zis că îmi dau eu demisia, pentru că nu mai e o onoare să fiu secretar executiv. S-a propus excluderea mea, dar colegii nu au fost de acord, amenințând cu plecarea din partid. Nu a avut ce face, a trebuit să cedeze. Totuși, s-a propus o suspendare pe șase luni, dar și aici au fost reacții. S-a votat în mod democratic, am fost suspendat”, a declarat Radu Barb.

Barb: „Există probabilitatea să fiu împotriva lor”

Potrivit acestuia, în următoare perioadă va lua decizia dacă va rămâne în PSD Hunedoara. „Voi lua o decizie, dacă mai rămân sau nu în PSD. Sunt șocat că sunt atât de supărați pentru că nu am vrut să îi fac campanie candidatului impus de președintele partidului și pentru că am avut verticalitate, pentru că l-am susținut pe Ovidiu Moș, pentru că sunt vocal și pentru că știu să stau în picioare. Consider că politica așa se face în ziua de azi, cum fac eu politică, nu cum fac ei! Dacă sunt atât de supărați că nu am fost în campanie, mă întreb ce se va întâmpla dacă voi lua decizia să fiu împotriva lor, pentru că există și probabilitatea asta. Vom vedea ce se va întâmpla!”, a mai spus fostul secretar executiv al PSD.

Nistor, față în față cu exclușii

foto caseta 2Răzvan Șoldan și Cristian Gros, doi dintre cei patru excluși din PSD, l-au așteptat pe președintele organizației județene, Laurențiu Nistor, la ieșirea din teatrul devean, locul în care, pentru ei, „s-a jucat” ultima scenă în partid. Vă prezentăm, în exclusivitate, replicile adresate de către aceștia fostului lor lider:

Răzvan Șoldan: Domnule președinte, dar de ce m-ați exclus? Vreau să îmi dați un răspuns!

Laurențiu Nistor: Ne întâlnim, discutăm, facem și o conferință de o presă…

Răzvan Șoldan: Dar cu ce am greșit?

L.N.: Nu stăm acum să analizăm cine ce a greșit…

Răzvan Șoldan: Domnule președinte, ne-ați dat afară pentru că am zis că nu aveți cuvânt…

L.N.: Îmi dați voie să vorbesc, nu mai fi atât de ambițios. Am avut o întâlnire cu 17 tineri la o masă prietenească. Ne-am înțeles: mă, hai să lăsăm toate la o parte și să fim prieteni, să facem ceva. Unii au înțeles, alții nu au înțeles. Sigur că nu e o pierdere că nu au înțeles, asta e viața…

Cristian Gros: V-ați supărat că am refuzat să mă implic și să susțin un candidat care pierde?

L.N.: Vă aștept la sediu!

Reporter: Domnule Nistor, dar mă gândesc că Petru Mărginean a avut susținerea Guvernului, și mă gândesc că a contat mai mult decât susținerea câtorva membri PSD.

L.N.: Mulțumesc tuturor. V-am spus, vom face o conferință de presă, și vă răspuns la toate întrebările.