glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Au fost afișate rezultatele inițiale la Evaluarea Națională. Aproximativ 80 la sută dintre candidați au obținut medii de trecere

Primele rezultate la Evaluarea Națională au fost afișate. Conform datelor centralizate de Ministerul Educației, la nivelul județului Hunedoara, aproximativ 80 la sută dintre candidați au obținut medii de 5.

Absolvenții clasei a VIII-a, din județul Hunedoara, care au susținut examenul de capacitate săptămâna trecută și-au aflat, ieri, notele. Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IŞJ) Hunedoara, pentru susținerea Evaluării Naționale s-au înscris 2.826 absolvenți de clasa a VIII–a, în sălile de examen fiind prezenți 2.662 de candidați. Dintre cei care au susținut examenele, 2.031 de absolvenți au reușit să obțină medii peste 5, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 76,30 la sută. Niciun elev nu a fost eliminat din examen.

Șapte medii de 10

Județul Hunedoara se mândrește cu șapte elevi, deoarece aceștia au reușit să obțină media 10 la evaluare. Este vorba despre Mihaela Andrada Fița (Școala Gimnazială nr. 6 Petrila), Iulia Gabriela Găldean (Școala Gimnazială „Ion Gheorghe Duca” Petroșani), Andreea Diana Nicola (Școala Gimnazială „Sigismund Toduță” Simeria), Adriana Daniela Nițescu (Școala Gimnazială „Ion Gheorghe Duca” Petroșani), Rareș Bogdan Roșulescu (Școala Gimnazială „Avram Stanca” Petroșani), Radu Sabău (Colegiul Național „Decebal” Deva) și Cristian Manuel Spătăriuc (Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara). La polul opus, șase elevi au știut numai să își scrie numele pe foile de examen, motiv pentru care au obținut media generală 1. Spre deosebire de anul trecut, în această sesiune proba scrisă la limba română s-a dovedit a fi mai grea decât la matematică. Concret, la limba și literatura română 22 de elevi au reușit să obțină nota maximă, în timp ce la matematică, 62 de candidați au reușit această performanță.

3.500 de locuri la licee

Deși elevii au încheiat examenele, emoțiile încă nu au trecut pentru că peste o săptămână începe admiterea la liceu. Anul acesta se vor organiza doar două etape de admitere, faţă de trei, cum a fost în 2016. De asemenea, ponderea mediei de la Evaluarea Națională a crescut de la 75 la 80 la sută, iar notele de la clasă reprezintă doar 20 la sută, în loc de 25 la sută cum era până acum. În data de 3 iulie, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completa opțiunile în fișele de înscriere, asistați de diriginți. În data de 12 iulie, va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților claselor a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2017-2018. A doua etapă de admitere se va desfăşura în perioada 24 iulie – 8 septembrie. La nivelul județului Hunedoara, există 95 de clase de liceu, trei pentru învățământul dual și 26 pentru învățământul profesional. În total, sunt puse la dispoziția viitorilor liceeni 3.500 de locuri. Elevii care nu au susținut examenul de capacitate își pot continua studiile la învățământul profesional sau dual.

6 elevi au obținut media generală 1 la Evaluarea Națională

Tags