glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Au apărut brazii în piețele din Deva

Dacă nuielușele de Moș Nicolae au cam dispărut din municipiul de la poalele Cetății, în Deva au apărut, de astăzi, primii brazi prin piețe. Crăciunul nu este departe, iar pentru cei care nu sunt adepții pomului de plastic au apărut în piețe brazii naturali, cu miros de cetină. Au miros și preț pe măsură.

Mirosul de cetină în casă este la mare preț, cel puțin în aceste zile. Probabil, prețurile vor mai scădea până în ajun de Crăciun, dar, deocamdată, stau… „sus”. Devenii care vor un brad mic vor scoate din buzunar de la 50 de lei, până la 100 de lei. Brazii arginitii, frumoși, cu coronamentul des, costă peste 150 de lei, în funcție de înălțime, și pot ajunge până la 300-400 de lei.

Aproximativ 40 de comercianţi din judeţul Alba vor oferi spre vânzare, de astăzi, brazi de Crăciun, în trei locaţii din municipiul Deva, aprobate de Serviciul Comunitar pentru Cadastru şi Agricultură. Astfel, devenii care doresc să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în jurul unui brad natural îl vor putea achiziţiona începând de luni, 11 decembrie 2017, din următoarele locaţii: Bulevardul Iuliu Maniu, în parcarea Deva Mall (zona Pieţei Agroalimentare); Strada Cuza Vodă (în faţa Magazinului „Leconfex”); Piaţa Agroalimentară „Mihail Kogălniceanu”.

Vânzarea brazilor de Crăciun în locaţiile aprobate de Serviciul Comunitar pentru Cadastru şi Agricultură Deva se desfăşoară în perioada 11 decembrie – 24 decembrie (ora 12.00). Comercianţii de brazi au obligaţia să respecte ordinea, liniştea publică şi curăţenia în perimetrul amplasamentului şi să achite taxa de ocupare temporară a domeniului public, în valoare de 5 lei/mp/zi.