glasul-hd.ro Web analytics

43

Atenționare de călătorie pentru Bosnia și Serbia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii care se deplasează pe teritoriul Bosniei și Herțegovinei cu privire la inundațiile care afectează principalele regiuni. Situația în zonă este devastatoare în Bosnia și Herțegovina, Serbia și anumite părți din Croația. În apropiere de Obrenovac, oraș sinistrat situat în apropiere de Belgrad, râul amenință o centrală termică care acoperă 50 % din consumul național de electricitate.

Astfel, toate drumurile de acces (europene sau regionale) către localitățile Maglaj, Doboj, Bijelina, Zvornik, Brcko, Modrica, Bosanski, Samac, Tuzla, Vares, Sarajevo (Ilidza, Novi Grad) și Olovo sunt blocate de inundații sau alunecări de teren și multe dintre localitățile evacuate au rămas fără electricitate. Localitățile Vogosca și Visoko au fost cel mai grav afectate.

De asemenea, drumurile naționale M-17 și M-18 sunt afectate pe anumite porțiuni, fiind impracticabile din cauza aluncărilor de teren.

Traficul feroviar este suspendat pe următoarele secțiuni:

Tuzla, Banovici, Zvornik, Doboj și Brcko;

Brcko-Banovici, în Zivnice;

Zenica-Maglaj, în Topcic Polje.

Punctul de frontieră Sremska Raca dintre Serbia și Bosnia și Herțegovina a fost închis vineri 16.05.2014, orele 19.00, din cauza creșterii alarmante a nivelului râului Sava.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care doresc să tranziteze Bosnia și Herțegovina să evite zonele menționate în următoarele 5-7 zile și să urmărească atenționările emise de către instituțiile de specialitate pe acest subiect înainte de a se deplasa pe teritoriul acestui stat.

 

Sursa: oradetimis.ro