glasul-hd.ro Web analytics

AgriculturăComunitate

Atenție, fermieri! Astăzi, se deschid sesiunile pentru proiectele de investiții în mediul rural

Fermierii din județul Hunedoara au posibilitatea să depună în această săptămână proiecte pentru accesarea fondurilor europene acordate prin 14 măsuri din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul național. Proiectele pot fi depuse la sediul județean al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Sesiunile de primire a proiectelor de investiții, finanțate prin intermediul a 14 submăsuri din PNDR 2014-2020, se deschid astăzi, 3 mai. Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitanților care doresc să obțină finanțare europeană, însumează 680,8 milioane de euro. „Una din priorităţile Guvernului României este creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. În această perioadă, ne-am implicat la capacitate maximă pentru a pregăti toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investiții pentru toate submăsurile de finanțare din Program care se adresează beneficiarilor privați. Am dorit să lansăm toate aceste sesiuni, cu domenii de investiție diversificate, pentru a oferi tuturor celor interesați șansa de a dezvolta o investiție în mediul rural, cu fonduri din PNDR”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian-Ionuț Chesnoiu. În intervalul 3 mai 2017, ora 9.00 – 31 iulie 2017, ora 17.00, AFIR lansează sesiuni de primire a proiectelor pentru următoarele submăsuri (sM): sM 4.1 „Investiții în exploatații agricole”; sM 4.1a „Investiții în exploatații pomicole”; sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”; sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”; sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”; sM 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”; sM 9.1 „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol”; sM 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”; sM 4.1 „Investiții în exploatații agricole zona ITI – DD”; sM 4.1a „Investiții în exploatații pomicole zona ITI – DD”; sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale zona ITI – DD”; sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici zona ITI – DD”; sM 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole ITI – DD”.

Cererile se depun online

Reprezentanții AFIR au menționat că depunerea proiectelor se realizează on-line pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info, pentru toate submăsurile care se lansează. Totodată, toți cei interesați să dezvolte investiții în domeniul agricol, pomicol și în cel non-agricol, pot consulta Ghidul solicitantului pentru submăsurile amintite pe site-ul AFIR, la secțiunea „Investiții PNDR”.

Tags