glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Atenție! Falși instalatori umblă prin Deva. O femeie a rămas fără 5.700 de lei, după ce i-a primit pe escroci în apartament

Poliţiştii sunt pe urmele a doi falşi instalatori care au lăsat o pensionară, din municipiul Deva, fără 5.700 de lei. Femeia nu și-a pus niciun fel de întrebare atunci când cei doi au apărut la ușă și i-au spus că instalația de scurgere a apei este defectă, iar pentru a o repara au nevoie de 1.500 de lei. De aici până la momentul în care i-au luat toți banii pe care îi avea în casă nu a fost decât un pas.

Femeia de 76 de ani a sunat la Poliție imediat ce și-a dat seama că a fost înșelată. Prea târziu însă, pentru că escrocii erau deja dispăruți cu toate economiile ei. „Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 76 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că a primit în locuință doi bărbaţi necunoscuţi, care sub pretextul că sunt instalatori și este necesară efectuarea unor lucrări la instalația de scurgere a apei, i-au solicitat 1.500 de lei. După ce femeia le-a dat suma solicitată, profitând de neatenţia acesteia, falşii instalatori i-au sustras dintr-o altă cameră 4.200 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi furt calificat şi efectuează cercetări în vederea identificării prezumtivilor autori şi a recuperării prejudiciului.

Poliţiştii vă recomandă…

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să fie atenți în momentul în care persoane necunoscute le bat la uşă oferindu-le diverse servicii. Deratizările sau alte lucrări se fac unitar, în întreg imobilul şi se anunţă din timp, prin afişe sau verbal, de conducerea asociaţiei de locatari. „Solicitaţi tuturor persoanelor care vă oferă diferite servicii la domiciliu actul de identitate şi/sau dovada că sunt autorizaţi să efectueze astfel de servicii. Dacă sunteţi singuri acasă, nu permiteţi accesul acestor persoane în locuinţă şi cereţi-le să revină la o altă oră când este şi altcineva acasă. În situaţia în care aţi fost înşelaţi, anunţaţi de îndată Poliţia şi încercaţi să oferiţi cât mai multe semnalmente ale prezumtivilor autori, în vederea identificării acestora”, mai spune reprezentantul IPJ Hunedoara.