glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Atenţie, absolvenţi de liceu! Încep înscrierile pentru Bac

Absolvenții claselor a XII–a și a XIII–a, precum şi absolvenţii seriilor anterioare din județul Hunedoara, sunt așteptați, începând de astăzi, să depună cererile de înscriere în vederea susţinerii examenului de Bacalaureat. Înscrierile au loc în perioada 22  –  26 mai.

Emoţii pentru absolvenţii de liceu. Pe parcursul acestei săptămâni ei vor trebui să se înscrie la examenul de Bacalaureat. Candidaţii din anii precedenţi se pot înscrie, în perioada prevăzută de calendarul examenului de maturitate, la secretariatul unităţii de învăţământ pe care au absolvit-o, pe baza actelor solicitate de către secretariate (certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, un act de identitate, foaie matricolă, adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor). Actele necesare pentru înscrierea absolvenţilor din seriile anterioare sunt: dosar plic (numele, iniţiala tatălui, prenumele, adresa, numărul de telefon, clasa şi anul absolvirii), 2 poze ¾, copie carte de identitate şi certificat de naştere, copie foaie matricolă şi Cerere tip ( se completează la secretariatul liceului de la care provin). Conform Calendarului Examenului de Bacalaureat Național 2017, stabilit prin OMENCS nr. 5070 din data de 31 august 2016, probele orale din cadrul examenului încep în data de 6 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). În intervalul 8-9 iunie, candidaţii vor susţine evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 9-13 iunie, va avea loc evaluarea competențelor digitale (proba D). În perioada 14-16 iunie, absolvenţii de liceu vor susţine evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise încep la finalul lunii iunie

Examenele scrise vor începe în data de 26 iunie, când va avea loc proba Ea) – proba scrisă la Limba și literatura română. A doua zi, pe 27 iunie, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă (proba Eb), urmând ca pe 28 iunie să aibă loc examenul scris la proba obligatorie a profilului (proba Ec), iar pe 30 iunie examenul scris la proba la alegere a profilului și specializării (proba Ed). Primele rezultate vor fi afișate în 5 iulie, până la ora 16:00, urmând ca în aceeași zi, până la ora 20:00, să se depună contestațiile. Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, rezultatele finale fiind afișate pe data de 10 iulie.

Tags