glasul-hd.ro Web analyticsComunitate

„Atelierul de Antreprenori” va fi prezentat la Deva

Colegiul Național „Decebal” din Deva găzduiește săptămâna viitoare o prezentare a proiectului „Atelierul de Antreprenori”. Acesta se adresează șomerilor, persoanelor inactive, studenților sau celor care lucrează și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă și va fi prezentat de către Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020 și implementat în Regiunea Vest, respectiv în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hundeoara, pe o perioadă de 36 luni, începând cu luna ianuarie 2018. Proiectul își propune să dezvolte competențe în domeniul antreprenorial pentru 310 persoane din Regiunea Vest, să sprijine înființarea și dezvoltarea a 38 de afaceri non-agricole în mediul urban din cele patru județe ale regiunii Vest și să creeze 76 de locuri de muncă. Conform inițiatorilor, proiectul se adresează unui grup țintă alcătuit din minim 310 persoane fizice (șomeri, persoane inactive, studenți, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban, în Regiunea Vest (județeleTimiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Arad); au vârsta peste 18 ani și doresc să inițieze o activitate independentă; au reședința sau domiciliul în mediul rural sau urban din cele patru județe; au cel puțin opt clase și nu au mai participat la măsuri similare, cofinanțate din fonduri publice.

 

Ajutor financiar de 40.000 euro

 

Cursurile de antreprenoriat pentru cei interesați se vor derula în perioada martie-august 2018. Ulterior, în perioada septembrie-noiembrie 2018 se vor organiza concursuri de planuri de afaceri în urma cărora se vor selecta circa 38 de antreprenori pentru a beneficia de un ajutor financiar de maxim 40.000 de euro, sută la sută nerambursabil pentru demararea de afaceri în regiunea adresată de proiect. „Începând cu luna noiembrie 2018, antreprenorii selectați vor beneficia de o serie de activități suport menite să îi ajute în dezvoltarea și sustenabilitatea afacerii: stagii de practică în companii cu același domeniu de activitate ca cel al firmei pe care doresc s-o înființeze, sesiuni de consiliere și mentorat personalizate, evenimente de tip <școală de afaceri>, sprijin pentru înființarea afacerii și monitorizarea implementării planului de afaceri și a cheltuirii ajutorului financiar primit”, au precizat inițiatorii proiectului.

 

Prezentarea proiectului „Atelierul de Antreprenori” are loc în data de 20 martie, de la ora 18.00, în sala de consiliu a colegiului devean.

Back to top button