glasul-hd.ro Web analytics

EvenimentJustiție

Atacatorii lui „Vace” își așteaptă astăzi sentința. În luna februarie 2016, Sergiu Stoica și Florin Flore au bătut un tânăr din Deva, pe care l-au lăsat inconștient, în stare de comă

Sergiu Stoica și Florin Flore, cei doi bărbați care l-au nenorocit pe „Vace”, un tânăr din Deva, își vor primi, astăzi, sentința. Magistrații Judecătoriei Deva urmau să se pronunțe ieri cu privire la acest dosar, dar au amânat darea unei sentințe pentru ziua de marți.   

Scene teribile s-au desfășurat la începutul lunii februarie, în municipiul Deva. Într-o noapte, doi tineri puși pe scandal l-au bătut, în plină stradă, pe un bărbat în vârstă de 38 de ani, care ieșea pașnic dintr-un club. Cu doi pumni, aceștia l-au pus la pământ, iar în cădere, cel agresat s-a izbit cu capul de o bordură. Victima, Adrian Văceanu, a fost transportată la Cluj-Napoca, acolo unde fost supusă unei intervenții neurochirurgicale de urgență. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere a municipiului Deva. Pe imagini se poate observa cum victima, Adrian Văceanu, ajută o fată să se îmbrace, în fața clubului. La un moment dat, este plesnit de unul dintre agresori, dar tânărul continuă să îi ofere ajutor fetei, după care merge să le ceară socoteală celor doi. Atunci, unul dintre scandalagii se năpustește cu pumnii asupra lui, iar în momentul în care tânărul primește cel de-al doilea pumn, cade secerat. Totul sub privirile pasive ale martorilor. Adrian Văceanu, „Vace” – cum îi spuneau prietenii, a dat cu capul de o bordură, iar în urma impactului deosebit de puternic, a ajuns la spital în stare deosebit de gravă, cu diagnosticul de fractură craniană și hemoragie cerebrală.

Agresiune cu repetiție

Deși agresiunea s-a produs în fața unui club situat în apropierea Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, polițiștii locali, cei care trebuie să urmărească non-stop pe camerele de supraveghere, în timp real, ceea ce se întâmplă pe străzile din municipiu, nu au venit de urgență la fața locului. Dovadă este faptul că, după câteva minute de la producerea incidentului, cei doi agresori comiteau altă agresiune, în intersecția de la „Ulpița”. În imaginile surprinse de camere se vede cum, la un moment dat, unul dintre ei vrea să îl ia la bătaie și pe șoferul unei dubițe care a oprit în fața unei treceri de pietoni din acea zonă. Acesta deschide portiera din dreapta a mașinii și sare să îl lovească, fără motiv, pe bărbatul de la volan, însă, omul reușește să scape, călcând pedala de accelerație.

Își vor primi pedeapsa pentru faptele lor

Cei doi agresori, Stoica și Florin Flore, au fost prinși și reținuți în aceeași noapte. „Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Deva, în urma cercetărilor efectuate, au identificat prezumtivii autori ai agresiunii, doi tineri din municipiul Deva, în vârstă de 19 și, respectiv, 20 de ani, și au stabilit că suspectul în vârstă de 20 de ani (cu antecedente penale) i-a aplicat victimei o lovitură cu pumnul în zona feței, în urma căreia bărbatul în vârstă de 38 de ani a căzut și s-a lovit cu capul de o bordură. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală (cu punerea în primejdie a vieții victimei)”, declara la acea vreme purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. Sergiu Stoica, bărbatul care l-a lovit efectiv pe „Vace”, își va afla, astăzi, sentința din spatele gratiilor, unde se află încă în arest preventiv.

„Vace”, cum îi spun prietenii, s-a recuperat, dar, cu siguranță, nu va uita niciodată momentele de cumpănă prin care a trecut.

Tags