NEWS ALERT:
Home / Sport / Atac la „Cupa de Cristal”!
Atac la „Cupa de Cristal”!

Atac la „Cupa de Cristal”!

Sportiva numărul 1 a judeţului în 2013, Florentina Marincu, intră la finele acestei săptămâni în cursa pentru „Cupa de Cristal” (etapa finală a Campionatului Naţional de Atletism Indoor pentru seniori şi tineret) – primul obiectiv major al începutului de sezon. Eleva profesorului Nicolae Alexe va lua startul în probele de triplusalt şi săritură în lungime, unde porneşte cu primele şanse.

Atleta legitimată la CNS Cetate Deva s-a pregătit în această perioadă doar în Capitală, având în vedere că la finele lunii va pleca în Belarus, acolo unde va concura într-o competiţie la startul căreia se vor afla Ucraina, Belarus, Estonia, Letonia şi Lituania.

Are în vizor un record vechi de 20 de ani

După ce şi-a făcut încălzirea la primele întreceri din acest an, Florentina vizează anul acesta să doboare un record vechi de mai bine de două decenii. În proba preferată a antrenorului său, cea de triplusalt. „Anul acesta vrem să doborâm recordul la triplusalt, performanţă ce măsoară 13.67 metri şi care datează de mai bine de 20 de ani. Vedem cum vom sta acum, când în competiţie intră senioarele – practic, cele mai bune la această categorie. Acum două săptămâni a reuşit un 13,34, care e bun pentru etapa de pregătire în care ne aflăm. Oricum, nu vom avea probleme cu realizarea baremului pentru Campionatele Mondiale de Junioare 1, programate în iulie, în Statele Unite ale Americii”, a spus Nicolae Alexe, antrenorul Florentinei.

Întrecerea care va strânge la start cei mai buni atleţi ai României se întinde pe două zile şi are loc în Complexul Sportiv „Lia Manoliu” din Bucureşti.

Despre Claudiu SAV

Citește și

thumbnail (2)

Alte opt medalii în palmaresul Champions Club Karate Deva-Hunedoara

Sala „Apolo” din Bucureşti a găzduit la finele săptămânii trecute întrecerile din cadrul Cupei României …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *