glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Astăzi e ziua derbyului Autobergamo – Informatica

Aşa cum v-am informat în „Glasul Hunedoarei”, Liga întâi de futsal nu se întrerupe la încheierea turului, astfel încât prima etapă din retur „curge” în acelaşi ritm cu cele de până acum. Cum sorţii au decis ca două dintre favoritele la titlu să se întâlnească încă din startul campionatului, Autobergamo Deva şi Informatica Timişoara se înfruntă din nou în această rundă cu numărul 12, într-o partidă care are toate ingredientele unui derby.

Pentru timişoreni meciul programat astăzi, de la ora 17, în Sala Sporturilor din Deva se doreşte a fi o revanşă pentru înfrângerea din tur. Atunci devenii s-au impus la Timişoara cu 3 – 2, după un joc în care au avut la un moment dat şi 3 – 0 pe tabela de scor. Pe de altă parte, Autobergamo doreşte să refacă distanţa de trei puncte faţă de ocupanta locului 2 cu care a încheiat turul de campionat.

Meci „de şase puncte”

Chiar dacă marea rivalitate din ultimii ani în futsalul românesc a fost cea dintre City’us şi Autobergamo, echipe care şi-au împărţit între ele toate trofeele, apariţia Informaticii în prim planul întrecerii a dus la reconfigurarea tabloului de forţe prin includerea trupei de pe Bega între favoritele competiţiei interne. În sezonul trecut, Autobergamo şi Informatica şi-au împărţit victoriile: în tur a fost un 5 – 1 clar pentru deveni, iar în retur s-au impus timişorenii cu un 1 – 0 „cu cântec”, în care şi arbitrii şi-au adus aportul lor.

Iată şi datele de la care pleacă partida de astăzi. Autobergamo se află pe primul loc în clasament, cu 25 de puncte din 10 meciuri, având opt victorii, un egal şi o înfrângere, golaveraj 64 – 19. Informatica e pe locul 5, cu 19 puncte din doar nouă meciuri, şase victorii, un egal şi două înfrângeri, golaveraj 51 – 16. Să mai spunem că devenii au pierdut puncte în deplasările de la Galaţi (3 – 3) şi Călăraşi (2 – 4), iar timişorenii au cedat pe teren propriu cu Autobergamo (2 – 3) şi la Călăraşi (3 – 5) şi au revenit cu un egal de la Odorhei (2 – 2).

La prima vedere, formaţia deveană pare a avea un program mai accesibil în partea secundă a campionatului decât în tur, cu doar două deplasări grele, la Târgu Mureş şi Odorhei, având avantajul terenului propriu în disputele cu Informatica, United, Dunărea şi Politehnica. Însă primul pas care trebuie făcut pentru a termina sezonul regulat pe locul 1 este victoria în partida de astăzi cu echipa timişoreană.

Reamintim iubitorilor de futsal că accesul în Sala Sporturilor din Deva la acest joc se face începând cu ora 16, în limita locurilor disponibile din sală, pentru a respecta regulile de securitate şi  disputarea în bune condiţii a meciului.

Tags