glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Arion vs. Bobouţanu – un război ce pare fără sfârşit

Disputele dintre fostul şi actualul primar al Hunedoarei par să nu se mai termine. Războiul a început din iarna anului trecut, cu Dan Bobouţanu (pe atunci viceprimar) în postura de „acuzator” al lui Viorel Arion. După ce a devenit primar, Bobouţanu a făcut destul de des trimiteri la deciziile lui Arion. Acum, Viorel Arion este cel care se lansează în acuzaţii la adresa fostului său secund din mandatul trecut.

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Hunedoara, ex-primarul Viorel Arion, a anunţat ieri că va depune mai multe plângeri penale la adresa lui Dan Bobouţanu pe care îl acuză de neglijenţă în serviciu şi abuz în serviciu.

Banii pentru asfaltări

Viorel Arion: „În septembrie 2015 am semnat la Ministerul Dezvoltării două contracte de finanţare a lucrărilor de reabilitare stradală din Hunedoara, unul de 25,4 milioane de lei, celălalt de 23,3 milioane de lei. Banii se acordau pe lucrări executate (în regim de decontare – n.red.). Executam o lucrare (pe care o plătea Primăria – n.red.) apoi primeam banii de la minister, bani cu care începeam altă lucrare şi tot aşa. Am absorbit 15 milioane de lei din totalul de 49. Consider că, din iunie şi până acum se puteau absorbi cel puţin încă 20 de milioane de lei. Din acest motiv, în opinia mea, domnul Bobouţanu se face vinovat de neglijenţă în serviciu. Hunedoara a pierdut 34 de milioane de lei. Contractele sunt pe patru ani, dar nu se ştie ce bani va avea în buget, pe anul viitor, Ministerul Dezvoltării.

Dan Bobouţanu: „Hunedoara nu a pierdut nimic. Guvernul tehnocrat, cel susţinut de liberali, ne-a anunţat pur şi simplu că, pe anul acesta. s-au terminat banii. Avem la decontare lucrări de 2,3 milioane de lei cu documente depuse în septembrie, anul acesta. Finanţarea pe acele contracte este multianuală. Afirmaţiile domnului Arion nu constituie decât o altă dezinformare caracteristică lui”.

Tranzacţiile pe bursă

Viorel Arion: „În decembrie 2015, Consiliul Local Hunedoara a decis ca Primăria să devină membru asociat al Bursei Române de Mărfuri. În hotărârea de consiliu, la articolul 3 se prevedea că «Primarul Viorel Arion este mandatat să reprezinte Primăria» în relaţia cu Bursa Română de Mărfuri. Domnul Dan Bobouţanu a făcut tranzacţii pe bursă, în numele Primăriei, fără să schimbe acel articol 3 din hotărâre. Nu a făcut acest lucru, în schimb a făcut achiziţii pe bursă. E un abuz grosolan”.

Dan Bobouţanu: „Nu am făcut nimic ilegal. Achiziţiile au fost făcute prin intermediul unui broker, acelaşi broker cu care s-a lucrat şi pe vremea domnului Arion. Probabil că domnul Arion este deranjat că n-a avut şi el ideea să cumpere gaz metan de pe bursă. Am cumpărat noi, acum, şi am făcut o economie de 600.000 de lei”.

Presiunile pe unii angajaţi

Viorel Arion: „Dan Bobouţanu comite un abuz constant asupra angajaţilor Primăriei. Îi cheamă rând pe rând în biroul său iar unora dintre ei le cere să demisioneze. Funcţionarii publici sunt protejaţi de o lege. Aici e vorba de un abuz în serviciu. Ieri, un număr destul de mare de angajaţi ai Primăriei ne-au sesizat că li s-au tăiat telefoanele de serviciu”.

Dan Bobouţanu: „Nu am făcut decât să le cer tuturor angajaţilor Primăriei să-şi facă datoria faţă de cetăţean şi să nu se mai plimbe aiurea prin oraş, cum încă fac unii dintre ei, care nu lucrează deloc, sau lucrează sporadic. După alegeri, unii funcţionari şi-au luat 70 de zile de concediu. Cu telefoanele povestea este cu totul alta: am observat că sunt costuri foarte mari pe unele numere de telefon, am sunat la acele numere, nu a răspuns nimeni, apoi am decis ca acele abonamente să fie limitate la varianta standard, nu la varianta cu foarte multe facilităţi. Apoi unii au început să se plângă prin Primărie şi aşa am aflat şi noi ale cui erau acele numere de telefon”

Proiecte „abandonate”

Viorel Arion: „Am lăsat pregătite în Primărie două proiecte importante care au fost abandonate de către noua conducere. Este vorba despre proiectul pentru reabilitarea jumătăţii de Policlinică pentru care nu au fost fonduri pe sesiunea de finanţări europene 2007 – 2013 şi despre modernizarea Pieţei Obor, un proiect de 7 milioane de euro. În ultimele luni nu s-a scris nici măcar un cuvânt pentru vreun (nou – n.red.) proiect cu finanţare europeană în Primăria Hunedoarei”.

Dan Bobouţanu: „Documentaţia proiectului pentru etapa a doua a modernizării Policlinicii a fost scris înainte să fie publicat ghidul solicitantului pe acest segment. Nici acum nu e publicat un asemenea ghid. Arion a făcut documentaţie pentru ceva ce nu e încă reglementat sută la sută. De îndată ce se va publica ghidul, proiectul pentru Policlinică va fi depus. Proiectul pentru Piaţa Obor a fost declarat neeligibil de către ADR V Vest”.

Revanşă pentru povestea investitorilor italieni, din campanie

Viorel Arion (uşor ironic): „Pentru următoarea şedinţă ordinară, noi, consilierii liberali, ne-am gândit să-i dăm o mână de ajutor domnului primar Bobouţanu şi să întocmim un proiect de hotărâre prin care să cedăm cu titlu gratuit toate cele 49 de parcele din noul sit industrial acelui investitor italian care, în primăvară, venea la Hunedoara, investea 100 de milioane de euro, construia un super-hotel, un aqua – park şi un parc de distracţii. Suntem şi noi foarte interesaţi ca în Hunedoara să vină o investiţie de 100 de milioane de euro”.

Dan Bobouţanu: „Investitorul italian a depus două scrisori de intenţie, una la Primărie, cealaltă la ADR Vest. ADR Vest a răspuns că o asemenea investiţie nu poate fi făcută în situl industrial din cauza condiţiilor din cererea de finanţare făcută de fosta conducere a Primăriei pentru obţinerea banilor europeni necesari amenajării sitului industrial. Pe de altă parte, aş vrea şi eu să văd cum intră un TIR pe poarta noului parc industrial, că nu e loc de-ntors acolo. Viorel Arion are un război, nu cu mine, ci cu oraşul. E nemulţumit că n-a mai fost ales primar. Şi dacă era altcineva în locul meu, acel cineva ar fi fost la fel atacat de Viorel Arion”.

Loading...
Tags