glasul-hd.ro Web analytics

Învățământ

Aproximativ 7.000 de elevi vor beneficia de rechizite gratuite

Elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu posibilităţi materiale reduse, vor beneficia şi în anul şcolar 2015-2016 de rechizite şcolare gratuite. În judeţul Hunedoara, se estimează că vor fi aproximativ 7.000 de elevi beneficiari.

Veşti bune pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din judeţul Hunedoara. În anul şcolar 2015 – 2016 elevii cu o situaţie materială precară vor beneficia de rechizite gratuite din partea Guvernului României. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, este vorba de aproximativ 7.000 de elevi care vor beneficia de aceste rechizite. Pentru ca elevii să se bucure de rechizite gratuite, părinţii cu posibilităţi materiale reduse trebuie să completeze dosarele cu toată documentaţia necesară şi să le depună la secretariatele unităţilor de învăţământ unde copiii lor învaţă. Condiţia obligatorie pentru acest program este ca venitul lunar pe membru de familie să fie de maximum 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţară.

25 – 30 de lei pentru un pachet de rechizite

Valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite şcolare este de 25 de lei pentru un elev din învăţământul primar şi 30 de lei pentru un elev din învăţământul gimnazial. Pachetele pentru clasa pregătitoare conţin două caiete de desen A4, un caiet dictando cu 48 de file, două caiete tip, un caiet matematică cu 48 de file, creioane, un set de creioane colorate, radieră, penar, acuarele, două pensule, planşetă, plastilină, lipici şi hârtie glasată. Cele destinate copiilor din clasa I sunt alcătuite din caiete tip I şi II, caiete speciale pentru abecedar, caiete de desen, creioane, stilouri, creioane colorate, gume de şters, acuarele, ascuţitori, beţişoare din plastic, penare, coperţi, rigle şi ghiozdane. Elevii claselor II -VIII vor avea caiete de dictando şi de matematică, caiete de desen, vocabulare, creioane, pixuri, coperţi, creioane colorate, gume de şters, acuarele, ascuţitori, penare şi şabloane cu harta României.