glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Aproximativ 200 de elevi s-au întors din vacanță cu păduchi

Întoarcerea copiilor la școală, din vacanța de iarnă, a scos la iveală nenumărate boli infecțioase și parazitare. Conform medicilor specialiști, în urma triajului epidemiologic, au fost înregistrate sute de afecțiuni, cele mai grave fiind aproximativ 200 cazuri de pediculoză.

În prima săptămână de şcoală din anul acesta, atât preşcolarii, cât şi cei din ciclul gimnazial şi liceal au fost examinaţi de medicii de familie şi de cei şcolari pentru a evita apariţia vreunei boli transmisibile, a păduchilor sau râiei. În urma triajului epidemiologic, sute de elevi au fost depistați cu diverse boli infecțioase și parazitare, iar cele mai grave cazuri au fost de păduchi. „Au fost examinați peste 50.000 de elevi. În urma controlului, au fost depistate 398 de afecțiuni din care: 203 angine (91 – Deva, 87 – Valea Jiului, 19 –  Hunedoara și 6 –  Hațeg), 190 de cazuri de pediculoză (74 – Valea Jiului, 51 –  Deva, 40 –  zona Hunedoara și Călan, 25 – Orăștie și Geoagiu), patru alte boli parazitare în Călan și un caz de varicelă la Deva. După recontrol, nu au mai fost depistate boli infecţioase şi parazitare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău.

Sute de viroze respiratorii

Vremea schimbătoare din ultima săptămână menţine crescut numărul persoanelor diagnosticate cu infecţii acute respiratorii şi pneumonie. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Sănătate Publică Hunedoara, în intervalul 22 – 28 ianuarie, au fost înregistrate 1.095 de cazuri de viroze respiratorii, din care 440 de cazuri au fost de pneumonie. Din numărul total al pacienților, 143 au avut nevoie de internare în spital. „Pe parcursul săptămânii trecute, au fost imunizate împotriva gripei de sezon 1.115 persoane. Numărul total de hunedoreni vaccinați a ajuns la 17.747”, a menționat Cecilia Birău.