NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Aproximativ 2.000 de doze de vaccin antihepatic pentru bebeluşi vor ajunge săptămâna viitoare în judeţ
Aproximativ 2.000 de doze de vaccin antihepatic pentru bebeluşi vor ajunge săptămâna viitoare în judeţ

Aproximativ 2.000 de doze de vaccin antihepatic pentru bebeluşi vor ajunge săptămâna viitoare în judeţ

Veşti bune pentru nou – născuţii din judeţul Hunedoara care au fost externaţi în ultimele două luni din maternităţile din judeţ fără a le fi administrat vaccinul împotriva hepatitei B. Aproximativ 2.000 de doze de vaccin antihepatic şi anti TBC vor ajunge în judeţ, iar de săptămâna viitoare toţi bebeluşii vor putea fi imunizaţi.

În ultimele două luni, în toate maternităţile din ţară s-a constatat o criză de Engerix-B, care a dus la sistarea vaccinării nou-născuţilor împotriva virusului hepatic B. La nivelul judeţului Hunedoara un număr de 228 de bebeluşi au fost externaţi din maternităţi fără a fi imunizaţi împotriva hepatitei. Criza de vaccinuri a fost cauzată de întârzierea organizării licitaţiilor de către Ministerul Sănătăţii. Ca urmare a acestei situaţii de criză, reprezentanţii ministerului de resort au urgentat procedurile de achiziţie iar în următoarele zile dozele de vaccin antihepatic şi anti TBC, necesare imunizării nou – născuţilor, vor ajunge în toate judeţele din ţară. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău la nivelul judeţului sunt necesare aproximativ 2.000 de doze de vaccin. 228 de bebeluşi nu au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B şi a TBC – ului dar problema va fi rezolvată în câteva zile. Am trimis ministerului necesarul de doze de vaccin pentru imunizarea micuţilor, iar acum aşteptăm ca acestea să ajungă în judeţ. Cel mai probabil, de săptămâna viitoare, bebeluşii hunedoreni vor fi chemaţi la vaccin. Pentru imunizarea nou – născuţilor împotriva celor două boli am solicitat aproximativ 2.000 de doze de vaccin, pe care medicii le vor utiliza pe tot parcursul anului”, a precizat Cecilia Birău.

Despre Raluca STROIA

Citește și

Termocentrala Mintia - Grupu 1 8841

Mintia are, din nou, gaz metan. Lider de sindicat: „Asistăm la sabotarea sectorului energetic chiar de către Guvernul României și la punerea la pământ a unei termocentrale”

Ieri după-masă, după 46 de ore în care Termocentrala Mintia a funcționat fără gaz metan, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *