glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

APM Hunedoara cere o nouă variantă a pietonalului din Hunedoara

În urma contestaţiilor făcute de hunedoreni, care locuiesc pe Bulevardul Corvin, Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara a solicitat Primăriei Hunedoara să prezinte o altă variantă a Planului Urbanistic Zonal, întocmit pentru zona pietonală.

Iniţial, Primăria Hunedoara a dorit închiderea totală a circulaţiei vehiculelor pe porţiunea bulevardului Corvin, cuprinsă între Teatru şi Gambrinus, modernizarea căilor de acces şi extinderea parcărilor din zona cuprinsă între bulevardul amintit şi b-dul Traian, dar şi realizarea unei străzi de acces noi, prin spatele rândului de blocuri de pe partea estică a pietonalului. Mai mulţi hunedoreni care locuiesc în zonă s-au opus.
Apoi Primăria a venit cu varianta ca strada de acces să fie prevăzută în planul urbanistic al zonei, dar să fie executată doar peste cinci sau 10 ani. „Acum, majoritatea persoanelor care locuiesc în zonă sunt vârstnici. Peste cinci sau 10 ani situaţia s-ar putea schimba, locuitorii de acolo, foarte probabil, vor veni cu solicitări pentru acces auto şi locuri de parcare, moment în care ar trebui să cheltuim bani pentru încă un PUZ”, explica Directorul Direcţiei Urbanism din cadrul Primăriei Hunedoara, Corina Oprişiu, cu două săptămâni în urmă.

APM susţine regenerarea urbană cu mai puţine betoane

Nici a doua variantă nu este pe placul contestatarilor, care au venit cu noi sesizări, în momentul în care proiectul a ajuns pentru avizare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara. APM solicită o variantă care să corespundă doleanţelor opozanţilor:
„Am formulat deja un punct de vedere prin care am solicitat Primăriei Hunedoara să prezinte o altă variantă de PUZ, care să respecte şi dorinţele oamenilor. Oraşul Hunedoara nu este deficitar la capitolul «zone verzi», dar şi acolo este vorba despre un proiect de regenerare urbană şi ar fi bine ca această regenerare urbană să nu însemne doar betoane, cum se întâmplă în Deva. Regenerarea urbană trebuie să îmbunătăţească sensibil condiţiile de viaţă. Sper că, până la urmă, se va găsi o variantă de PUZ care să fie şi pe placul cetăţenilor”, declară şefa APM Hunedoara, Georgeta Barabaş.

Loading...