NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Agricultură / APIA eliberează crescătorilor de animale adeverințe pentru credite
16_porci_

APIA eliberează crescătorilor de animale adeverințe pentru credite

Vești importante pentru crescătorii de animale din județul Hunedoara care beneficiază de subvenții agricole pentru anul de cerere 2016. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a informat că eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și non-bancare care au încheiat convenții cu APIA.

Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată în perioada 1 – 15 iulie 2016, aferentă anului de angajament 01 ianuarie – 31 decembrie 2016, pentru Măsura 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor, pentru pachetul a) porcine sau pentru pachetul b) păsări. De asemenea, prin adeverință se confirmă valoarea care reprezintă 70 la sută din suma aferentă cererii de plată pentru anul de angajament 01 ianuarie- 31 decembrie 2016 minus valoarea adeverinței/adeverințelor eliberate anterior acestei date. Valoarea creditului va fi de până la 90 la sută din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru Plățile privind bunăstarea animalelor. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor. „În conformitate cu prevederile ordinului ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 839/2016 privind modificarea și completarea ordinului ministrului de resort nr. 703/2013 privind aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiare bancare și nebancare și APIA, banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși robor 6m + maxim 2, 5 la sută, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1 la sută”, susțin reprezentanții APIA. Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și non-bancare și FGCR/FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituției la adresa: www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.

Despre Raluca STROIA

Citește și

mat 3

Teodora Larisa Petruț prezintă devenilor „Explozia sufletului”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează un nou eveniment cultural. De această dată este vorba …