glasul-hd.ro Web analytics

Justiție

Apeluri soluţionate. Doi violatori şi criminalul Morelli rămân cu pedepsele aplicate de prima instanţă

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au soluţionat, ieri, apelurile declarate de doi hunedoreni, condamnaţi pentru viol, şi de tânărul italian Gianmarco Morelli, care şi-a ucis tatăl cu 50 de lovituri de cuţit. Pedepsele rămân cele date de Tribunalul Hunedoara.

Gianmarco Morelli, tânărul care şi-a ucis tatăl cu 50 de lovituri de cuţit, spunând anchetatorilor că „vocile i-au şoptit să-şi ucidă părintele, pentru că era întruchiparea diavolului pe Pământ”, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Hunedoara la o pedeapsă de 13 ani de închisoare. Instanţa a dispus expulzarea inculpatului după terminarea executării pedepsei. În plus, italianul a fost obligat să urmeze un tratament medical pe durata detenţiei. Împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara acesta a declarat apel, la Curtea de Apel Alba Iulia. Magistraţii albaiulieni au respins, ieri, apelul declarat de acesta. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de zece zile de la comunicare.
Tânărul şi-a ucis tatăl în noaptea de 24 spre 25 august. Criminalul, Gianmarco Morelli, în vârstă de 24 de ani, venise în vizită, la părintele său, care se stabilise de mai mulţi ani în Sântandrei, împreună cu concubina sa şi fiica lor în vârstă de şapte ani. În toiul nopţii, în jurul orei 2:00, tânărul italian a luat o scară şi a urcat până în balconul camerei, situată la etajul întâi al imobilului, în care se afla tatăl său, dar şi concubina acestuia. Înarmat cu un cuţit, băiatul nu a stat pe gânduri şi a lovit cu sadism trupul părintelui său. Concubina bărbatului a reuşit să fugă din cameră şi a alertat poliţiştii. După ce şi-a lichidat tatăl cu bestialitate, tânărul a ieşit din încăpere, fiind găsit de poliţişti în apropierea casei. Oamenii legii au stabilit că între agresor şi tatăl acestuia a avut loc o altercaţie pe fondul unor neînţelegeri familiale mai vechi.

Violatorii Pădurean şi Radu, „la loc comanda”

Şi în cazul celor doi hunedoreni condamnaţi pentru viol, Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca aceştia să rămână cu pedepsele aplicate de magistraţii hunedoreni. Astfel, Valer Pădurean, bărbatul din Lăpugiu de Jos care şi-a violat fiica vitregă, are de executat zece ani de temniţă, în timp ce Cristinel Radu, din Lupeni, are de executat o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru că şi-a violat fiica în vârstă de 14 ani.

(Foto: Cristinel Radu va face 12 ani de închisoare pentru că şi-a violat fiica în vârstă de 14 ani)