Home / Comunitate / Aparate sportive donate de Episcopia Devei și Hunedoarei lotului olimpic de gimnastică feminină (GALERIE FOTO)
foto 2

Aparate sportive donate de Episcopia Devei și Hunedoarei lotului olimpic de gimnastică feminină (GALERIE FOTO)

Sala de antrenamente a lotului olimpic de gimnastică senioare și a lotului național de junioare din cadrul Clubului Sportiv Municipal Deva este mai bogată, de ieri, cu două aparate sportive. Episcopia Devei și Hunedoarei a donat sportivelor o Trambulină Gymnova Acrotramp Long de 12, 7 metri și o pârtie acrobatică, pentru desfășurarea antrenamentelor în condiții optime.

Ieri dimineață, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat o slujbă de binecuvântare la sala de antrenamente a lotului olimpic de gimnastică senioare și a lotului național de junioare din cadrul Clubului Sportiv Municipal Deva, în prezența gimnastelor și a antrenorilor acestora. Prezența Preasfințitului Părinte Episcop Gurie în mijlocul gimnastelor a fost prilejuită de sprijinul acordat de către Episcopia Devei și Hunedoarei lotului olimpic de gimnastică, concretizat în două aparte de gimnastică de maximă necesitate pentru buna desfășurare a antrenamentelor. Aparatele sportive constau într-o Trambulină Gymnova Acrotramp Long de 12, 7 metri și o pârtie acrobatică. Potrivit reprezentanților Episcopiei, valoarea aparatelor a fost de 16.000 euro. „Necesitatea acestor aparate sportive a fost identificată de Preasfințitul Părinte Episcop Gurie în urma vizitei efectuate de sportivele lotului olimpic și a celui național la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, în data de 22 mai 2017. Cu această ocazie, Preasfinția sa s-a interesat de nevoile stringente ale gimnastelor în vederea maximizării performanței sportive, prin mijlocirea domnului antrenor coordonator Nicolae Forminte. Astfel, s-a identificat nevoia urgentă a două aparate sportive pe care Episcopia Devei și Hunedoarei le-a achiziționat și le-a donat lotului olimpic de gimnastică pentru desfășurarea antrenamentelor în condiții optime. Această donație a Episcopiei Devei și Hunedoarei se înscrie într-o preocupare constantă a Bisericii hunedorene în sensul încurajării performanței, atât în domeniul sportiv, cât și în cel medical, cultural sau educațional, cu nădejdea vie că această faptă va mobiliza și alte inițiative particulare sau instituționale în vederea susținerii și promovării performanței în toate domeniile de interes social”, susțin reprezentanții Episcopiei.

Despre Raluca STROIA

Citește și

pupat

De pupat 22.02.2018

Dora Eugenia Molnar, Pentru că deși nu este din lumea literară a scris două cărți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *