glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

ANM: Cod galben de vânt puternic, ninsoare și polei în județul Hunedoara, joi, vineri și sâmbătă

Începând de joi după-masă, de la ora 17, până sâmbătă noaptea, județul Hunedoara se află sub două atenționări de cod galben de vânt puternic, ninsoare și polei.

Prima atenționare este valabilă în intervalul 01 decembrie, ora 17, – 02 decembrie, ora 08. Meteorologii spun că în această perioadă vom avea parte de ninsori însemnate cantitativ şi viscolite, în zonele de munte, nordul şi centrul ţării.temp_judete_loi7t5brq25oe4509l243h964qjpge4c_15

„În intervalul menţionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat toate zonele de munte, precum şi regiunile nordice şi centrale. Îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50…60 km/h şi, mai ales în zona montană înaltă, peste 65…75 km/h, viscolind ninsoarea şi reducând semnificativ vizibilitatea. În Banat şi Crişana se vor semnala precipitaţii mixte, ce vor favoriza, pe arii restrânse, formarea poleiului”, se arată în avertizarea emisă de meteorologi.

Miercuri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare cod galben de vânt puternic, ninsoare și polei, de data aceasta valabilă la nivelul întregii țări.

media-148050619279850300

Conform ANM, în intervalul 2 decembrie, ora 8:00 — 3 decembrie, ora 2:00, se vor semnala intensificări ale vântului în vest, sud și estul țării, iar pe arii restrânse polei. De asemenea, vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte, în nordul și centrul țării.

„În intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie, și în prima jumătate a nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei. Rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitații mixte care vor favoriza formarea poleiului”, se arată în cea de-a doua avertizare a meteorologilor.

De asemenea, în nordul și centrul țării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind și troienind zăpada. Îndeosebi în zona înaltă a Carpații Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza această atenționare.

Loading...