NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Angajaţii CEH ar putea intra în grevă de avertisment
Angajaţii CEH ar putea intra în grevă de avertisment

Angajaţii CEH ar putea intra în grevă de avertisment

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara, membrii ai Sindicatului „Muntele” pregătesc greva de avertisment. Aceasta este doar o procedură care trebuie întocmită înainte de declanşarea grevei generale. Mişcarea de nemulţumire generală a angajaţilor Complexului a depbutat săptămâna trecută cu un protest spontan la poarta Termocentralei Mintia. Şi Angajaţii minelor din sectorul viabil şi-au arătat solidaritatea faţă de energeticieni. Contractul energeticienilor a expirat la finele luni aprilie, iar în zece iunie expiră şi cel al minerilor. Negocierile Contractului Colectiv de Muncă unic la nivelul CEH au eşuat. Sindicaliştii de la „Muntele” se pregătesc acum de greva de avertisment iar pentru acest lucru au nevoie de aproximativ două mii de semnături de la angajaţi. Termenul de strângere a acestora este vineri, urmând ca apoi să se stabilească şi data grevei de avertisment. Dacă sindicaliştii vor stabili ca greva să fie cu întreruperea muncii, aceasta nu va dura mai mult de două ore. După greva de avertisment, dacă nu se va ajunge la un consens în ceea ce priveşte Contractul Colectiv de Muncă, liderii de sindicat ameninţă cu grav generală. 

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

Visele energeticienilor ca, vreodată, de la Mintia să mai iasă fum pe două dintre coşuri sunt spulberate. Cristian Iştoc spune că asta se întâmplă cu complicitatea unor oameni din interior.

Lider de la Mintia: „Energeticienilor li se pregăteşte scaunul electric”

Preşedintele Sindicatului „Solidaritatea”, Cristian Iştoc (foto), reclamă faptul că salvarea termocentralei Mintia este blocată chiar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *