glasul-hd.ro Web analytics

Interviu

Andreea Crepcia: „Megastar a însemnat un nou oraș, o nouă deschidere, o nouă viață”

Are 28 de ani. S-a născut la Brad, însă muzica a dus-o spre capitală. Acolo unde, uneori, visele prind mai repede contur. Andreea Crepcia a cunoscut faima odată cu participarea la prima ediţie a concursului de talente „Megastar”. De atunci, viața ei a luat o turnură spectaculoasă spre colaborări inedite. Adică exact ceea ce îşi dorea cu adevărat.

Bună Andreea! Te-ai născut în Brad, iar acum ai ajuns la Bucureşti. O trecere spectaculoasă. Povestește-ne puțin despre copilăria ta.

Așa este, m-am născut, copilărit și crescut în oraselul meu mic și frumos. E destul de greu să sintetizez toată copilaria mea în câteva rânduri, dar  totuși voi încerca. Întorcându-mă în timp, vă pot povesti despre Andreea ca fiind un copil care iubea foarte mult arta, pictura și muzica în special, chiar dacă pe atunci cochetam și cu dansul. Era pentru mine un fel plăcut de a petrece timpul și era ceva care îmi dadea o satisfactie încă de mică. Nu îmi amintesc să fi fost un copil zvăpăiat, asta a venit pe parcurs. Din contră. eram o puștoaică nostalgică, cu jurnale, petreceam destul de mult timp visând și proiectând.

„Ascultam muzica de pe casetele cumpărate de tata până la epuizare”

Îți mai aduci aminte de prima ta experință muzicală?

E puțin impropriu spus prima mea experiența muzicală, fiindcă experiența este ceva care se dobândește în timp. Probabil că a venit firesc, ascultând-o pe mama mea, care îngâna mereu câte un cântec popular și de la tatăl meu care mereu aducea acasă câte o casetă nouă. Le ascultam până la epuizare, neîncetat, până când învățam pe de rost  toate melodiile. Adoram să rămân singură doar cu muzica. În acest fel am descoperit destul de devreme  că aveam un talent nativ care simțea nevoia de exprimare. Adoram să descopăr de fiecare data ceva nou. Nu mă săturam niciodată de cântec.

Ce amintiri  te leagă de prietenii tăi din Brad?

Prietenii mei din Brad… sunt care mai de care mai speciali și unici.  Mă leagă seri minunate de discuții frumoase și animate, mă leagă timp petrecut în natură, fiindcă la noi la Brad peisajele sunt incomparabil de frumoase, mă leagă râsete copioase până în miez de noapte, mă leagă bucurii, ne  leagă nopți cu ochii lipiți de cer,  mă leagă tristeți, mă leagă poezii.

Ce a însemnat pentru tine experiența de la „Megastar”?

E simplu. A însemnat un nou oraș, o nouă deschidere, o noua viață .

Dacă ai avea posibilitatea să schimbi ceva la prestațiile tale de atunci, ce ai shimba?

Nu aș schimba nimic. Ele au fost manifestările mele la acel moment, moment care acum îmi pare desprins din alt film, fiindcă au trecut totuși niște ani buni de atunci .

„Pentru mine, experienţa de la Megastar a fost peste cea de la Vocea României”

A urmat „Vocea României”. Cum a fost pentru tine experiența asta în comparație cu cea de la Megastar?

Vocea României pentru mine nu a fost ceva extraordinar, comparat cu Megastar. Cu Megastar am avut parte de foarte multe bucurii și succese; cei de la Prima Tv au organizat atunci pentru noi un turneu absolut superb, în toată țara, dându-ne ocazia să aflăm cum e sa ai o viața de artist, să fii pe drum mereu, în fiecare zi să te trezețti într-un nou oraș și mereu să o iei de la capăt. Plus distracția de pe drum, plus shootingurile la care am participat, spectacolele cu diverse ocazii. A fost un show foarte bine organizat, bine pus la punct, care își dorea să ne ajute și să ne sprijine mai mult decât sprijină Vocea Romaniei talentele actuale .

Ai colaborat cu Sistem. Vobește-ne puțin despre acest lucru

O altă perioadă foarte frumoasă din viața mea. Fata și băieții! Nu știu dacă vă mai amintiți filmul! Pe scurt, ei căutau la acea vreme voci feminine. Doreau să găsească o fată frumoasă și talentată care să cânte live alături de ei . Am fost la o audiție și nu mi-a fost foarte greu să fiu acceptată. Vă inchipuiti şapte băieți și o singură fată. Au fost momente memorabile, unele se pot spune, unele mai puțin. Una peste altă, îmi amintesc cu plăcere de ei.

„Mi-ar plăcea să cânt alături de Grigore Leşe!”

Colaborarea de vis pentru tine ar fi cu…? Un artist român și unul din afară

Orice colaborare poate fi de vis atâta timp cât găsești oameni pe măsura ta, care să fie cât de cât apropiați de preocupările tale în acel moment. Dar la artiști romani îl menționez pe distinsul domn Grigore Leșe, iar la artisti internaționali pe Peter Gabriel sau Phil Collins, ador muzica lor.

În ce proiecte muzicale ești implicată acum?

Sunt implicată mai degrabă într-un proiect care cred eu că deveni permanent. Alături de soțul meu, Radu Drăgănescu, producător muzical și compozitor, am creat trupa ZUM . Este o variantă în care credem din ce în ce mai mult, fiindcă nu suntem condiționaţi de nimic în afara inspirației și talentului nostru. Ne manifestăm așa cum simțim să o facem și compunem împreună bucăți inspirate. Muzica noastră este o înlănțuire frumoasă de idei și sentimente, împachetată în ritmuri  aparte și o melodicitate poetică. E ca o călătorie în jurul lumii, fiindcă integrează foarte firesc sonorități din alte culturi și se reîntoarce la esența spiritului românesc. Dacă sunteți foarte curioși www.zum.ro vă așteaptă! În curând sperăm să lansăm și un CD, cu care nu cred ca vom face mare tam tam, dar cu siguranța îi vom da drumul pe piaţă.

Pe când o piesă nouă?

Dacă veți intra pe www.zum.ro veți găsi o mulțime de piese noi , fiindcă noi compunem mereu câte ceva și pe măsură ce lucrăm în studio o melodie o urcăm pe site.

De ce crezi că e nevoie ca să te menții în industria muzicală românească?

În primul rând nu cred în termenul de industrie, fiindcă mie mi se pare că tot ce e industrie exclude arta. Industria presupune productivitate și câștiguri. Sigur că în industrie când o piesă nu-şi mai demonstrează funcționalitatea, ea trebuie înlocuită. Pe când în artă este vorba de revenire, de reinventare, de căutare, de inspirație, nu e ceva care se face pocnind din degete.  Din punctul meu de vedere ar trebui să existe între acești termeni o fină complementaritate, să nu se excludă total, ci să coexiste plăcut. Cu siguranță că un artist are nevoie de aceasta latură pragmatică pentru a se face cunoscut și pentru a-si prelungi activitatea artistică. Însă, dacă vă referiți strict la industria muzicală romanească, pot să vă mărturisesc că nu prea cred în «produsele» pe care le găsim pe rafturile ei, deoarece  mi se par slabe și lipsite de inventivitate. Sau, poate e doar o chestiune de gusturi. Cert este că atunci când creezi un produs  de calitate, și el se dovedește a fi nemuritor, mereu actual prin mesajul pe care îl transmite, nu mai are nevoie de alte briz – brizuri pentru a se menține.

Crezi că trebuie să deții mai mult decât o voce bună și o înfățisare plăcută?

Dacă ne referim strict la industria de mai sus, consider că nu e nevoie de niciuna. Dacă ne referim strict la voce, pot spune că în prezent vocea poate fi programată de pe calculatoare în timp real, așa ca nici asta nu mai e o problemă. Însă, când vine vorba despre un public cunoscător, care nu acceptă să fie păcălit, nu prea poți să apari în fața lui cu minciuni. Trebuie să îi oferi ceva de calitate. Eu încă mai cred într-un public neimbecilizat.

„Când vine vorba despre un public cunoscător, care nu acceptă să fie păcălit, nu prea poți să apari în fața lui cu minciuni. Trebuie să îi oferi ceva de calitate. Eu încă mai cred într-un public neimbecilizat”

One Comment

  1. Salon Unirii Adresa: Strada Sfanta Vineri 25, Bucuresti, Sector 3, 030205, Romania Telefon: 0748 149 599 Jovial Salon Unirii Bucuresti | Suntem un salon de infrumusetare situat in zona Unirii (Bucuresti), care vine in intampinarea clientilor sai cu servicii profesioniste de: Coafor, Frizerie, Tratamente Par, Manichiura, Pedichiura, Epilare cu Ceara, Epilare Laser, Barbering, Machiaj, Gene, Sprancene, Tratamente Faciale, Tratamente Corporale. Preturi intre: 30 si 500 RON