glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Anchetă penală la Universitatea din Petroşani. Procurorii suspectează infracţiuni de abuz în serviciu, înşelăciune, fals şi deturnare de fonduri

Reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie au descins ieri la Universitatea din Petroşani de unde au ridicat mai multe documente, fiind vorba, în principal, de dosare de admitere.

Acţiunea a avut loc în cadrul unui dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Se pare că ancheta a plecat de la o serie de sesizări şi indicii referitoare la studenţi promovaţi în anii următori fără a avea toate creditele necesare, obţinerea unor diplome în condiţii neclare şi obţinerea de foloase necuvenite.

În Valea Jiului se vorbeşte chiar despre faptul că unele cadre universitare ar fi avut telefoanele ascultate, vreme de o lună, pe parcursul anului trecut, iar pentru obţinerea de probe s-ar fi apelat la anchetatori sub acoperire, înscrişi ca studenţi la Universitatea Petroşani. Dosarul aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara nu are încă suspecţi: „Cercetarea se află încă la faza «in rem». Sunt vizate eventuale fapte de abuz în serviciu, înşelăciune, fals şi deturnare de fonduri. Au fost ridicate mai multe dosare de înscriere la instituţia universitară. Cercetarea se află în fază incipientă”, a declarat procurorul Gina Cibian, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.