glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Amenzi mai multe pentru indisciplina în construcţii. Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, spune că proiectanţii şi constructorii aveau „obiceiuri proaste”

Din a doua jumătate a lui 2016, Primăria Hunedoarei şi-a schimbat abordarea în ce priveşte disciplina în construcţii: cine respectă legea nu are nicio problemă, cine nu, primeşte amendă.

În al doilea semestru al lui 2016, Poliţia Locală Hunedoara  a aplicat 7 amenzi pentru lucrări aflate în derulare, dar care nu aveau emise autorizaţii de construcţie de către Primărie. Două firme care executau lucrări de anvelopare termică a unor blocuri au fost amendate cu câte 10.000 de lei. Aşa se face că valoarea totală a amenzilor din 2016 a depăşit 30.000 de lei.

În jurul aceleiaşi valori totale s-au aflat şi amenzile aplicate în 2017, doar că anul trecut au fost mai multe sancţiuni, 18 la număr (de valori mai mici, cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, în general).

Vechile obiceiuri

„Încă din prima zi a mandatului meu ca primar am cerut respectarea legii. Nimic mai mult. S-au făcut controale, s-au găsit situaţii de lucrări executate fără autorizaţie de construire, s-au dat amenzi. Apoi au început să vină pe la mine proiectanţi şi constructori care spuneau «Ştiţi, noi am dat drumul lucrărilor înainte să luăm autorizaţia de construire, pentru că procedura asta durează şi, înainte, nu era nicio problemă dacă procedam aşa». Eu le-am răspuns că, de acum, abordarea este cu totul alta şi că nu mai acceptăm ideea ca pentru o construcţie să se obţină autorizaţia din partea Primăriei după ce acea construcţie e începută efectiv, pentru că e total anormal”, declară primarul Dan Bobouţanu.