glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Amenzi de aproximativ 4.000 de lei pentru depozitarea defectuoasă a alimentelor

Sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 4.000 de lei și 13 avertismente au fost aplicate de inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara pe parcursul acestei luni, în urma controalelor desfășurate în magazinele din județ. Conform organelor de control, principalele nereguli au constat în manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor de origine animală și non-animală.

În întâmpinarea sărbătorilor de iarnă, inspectorii din cadrul DSVSA Hunedoara şi medicii veterinari au început deja controalele tematice în magazinele, supermarketurile și hipermarketurile din județ. Verificările au vizat modul de comercializare, depozitare, etichetare şi transport al produselor. În urma controalelor efectuate, inspectorii au sesizat mai multe nereguli la produsele de origine animală şi non – animală pentru care au aplicat mai multe amenzi contravenţionale. „În perioada 1-12 decembrie au fost desfășurate 40 de controale tematice. În urma acestora au fost emise 13 avertismente și trei amenzi contravenționale în valoare de 3.600 de lei. Motivele pentru care au fost aplicate aceste sancțiuni au fost manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor. Aceste deficiențe au fost remediate pe parcursul controalelor, dar agenții economici au rămas cu avertismentele și amenzile contravenționale. Din fericire, nu am identificat produse alterate sau alte nereguli majore”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSVSA Hunedoara, Leontin Laslău.

Târgurile de animale, monitorizate de inspectorii sanitar-veterinari     

În această perioadă foarte mulţi hunedoreni sacrifică porci, iar din acest punct de vedere specialiştii efectuează controale amănunţite şi stricte la toţi producătorii şi agenţii economici din judeţ care comercializează, depozitează şi transportă astfel de produse de origine animală, dar și în târgurile de animale. Potrivit reprezentanţilor DSVSA Hunedoara, inspectorii urmăresc în special condiţiile sanitar-veterinare unde sunt comercializate produsele din porc şi dacă sunt respectate condiţiile de depozitare a mărfii. „În momentul de faţă efectuăm controale tematice în pieţe şi târguri pentru a vedea care este calitatea cărnii de porc expusă la vânzare. Ne interesează dacă sunt respectate condiţiile sanitar veterinare privind modul de comercializare, depozitare şi transport a cărnii de porc. De asemenea, urmărim de unde provine carnea expusă la vânzare şi starea de sănătate a animalelor”, a adăugat Leontin Laslău.

Loading...
Tags