glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Altă săptămână, acelaşi deznodământ: tânără păcălită prin metoda „Accidentul”. Femeia a reîncărcat mai multe cartele telefonice ale escrocului

La aproape o săptămână după ce o bătrână din Petroșani i-a plătit bani grei unui escroc, a venit rândul unei tinere să facă același lucru. În ambele cazuri este vorba despre persoane care au căzut în plasa unor escroci care folosesc metoda „Accidentul” pentru a înșela oamenii.

Cea mai recentă victimă din județ este o tânără, de 23 de ani, din Deva. Femeia a cumpărat cartele telefonice reîncărcabile, în valoare totală de aproape 1.500 de lei, pentru a-și scăpa soțul de pușcărie.

Telefonul a sunat la timp

Deveanca a fost apelată de o persoană necunoscută, care i-a spus că soțul ei a fost implicat într-un accident rutier şi i-a solicitat să îi comunice codurile de reîncărcare ale unor cartele telefonice. „Tânăra a cumpărat de la un chioșc din apropierea locuinţei vouchere electronice în valoare de 1.497 lei, însă nu a apucat să comunice suspectului  toate codurile de reîncărcare, între timp fiind apelată de soțul ei, care i-a spus că nu a fost implicat în niciun eveniment rutier și că este victima unei înșelăciuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Escrocherii cu repetiție

În urma sesizării, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări în vederea identificării suspectului şi a recuperării prejudiciului, evaluat la aproximativ 1.100 de lei. În urmă cu aproape o săptămână, o bătrână din Petroșani a fost înșelată prin aceeași metodă. Femeia, de 80 de ani, a fost apelată de mai multe ori, pe telefonul mobil, de un bărbat, care i-a spus că ginerele ei a fost implicat într-un accident de circulaţie, în seara precedentă. În urma presupusului accident, o persoană ar fi murit, iar ginerele bătrânei se face vinovat de producerea accidentului. Bătrâna a plătit nu mai puțin de 6.000 de lei în contul escrocului.

Polițiștii insistă

Oamenii legii vin, din nou, cu recomandări preventive pentru hunedoreni. „În cazul în care sunteți contactați de persoane necunoscute sub pretexte asemănătoare cu cel prezentat, să verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-adevăr într-un eveniment rutier. Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini”.