glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Alin Nuț, scandal în apropierea unei secții de vot. A fost sancționat pentru tulburarea ordinii publice

Alegerile locale din municipiul Deva au fost pline de tensiune. Ieri, mai mulți oameni ne-au sesizat faptul că persoane apropiate de candidatul PNL, Petru Mărginean, mai făceau încă campanie electorală și chiar ar da bani, câte 30 de lei, celor care merg să îl voteze pe acesta. „Mâna dreaptă” a soției candidatului cu pricina a fost chiar amendat de poliție cu 500 de lei, după ce a făcut „circ” în apropierea unei secții de vot.

Totul s-a întâmplat în cursul amiezii, în fața secției de vot deschisă la Școala Nr. 6, din cartierul Micro 15. La un moment dat, Alin Nuț, susținătorul unui candidat și angajatul soției sale, a început să facă scandal în mijlocul drumului, acuzându-l pe Mircia Muntean că ar face campanie electorală și că pune presiune pe oameni. „Noi am mers acolo pentru că aveam informații cum că s-ar împărți bani pentru ca devenii să voteze. Am vrut să împiedicăm acest lucru. Nu făceam nimic, nu vorbeam cu nimeni, am vrut doar să fim acolo, pentru ca nimeni să nu poată frauda. A început să țipe la noi, să ne amenințe”, a spus Mircia Muntean, candidat la Primăria Deva. „A început să urle acolo, de față cu Poliția, că ne dă mâine două gloanțe în cap. L-a luat Poliția”, a spus Răzvan Mareș, președintele PSRO Hunedoara.

Sancționat cu amendă

 

Urmare a scandalului pe care l-a făcut, Alin Nuț a fost amendat de polițiști. Mai mult, oamenii legii au spus că nu este nimic ilegal în faptul că Mircia Muntean stătea în apropierea secției de vot, pentru că el nu își făcea campanie electorală și nici nu îndemna lumea la vot. „Persoana (n.r. – Alin Nuț) a fost sancționată cu amendă de 500 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și adresare de expresii și cuvinte jignitoare, potrivit Legii 61. Ne-am deplasat la fața locului, ca urmare a sesizării făcute de un candidat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Alin Nuț a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare, pentru „fals material în înscrisuri oficiale”, „trafic de influență”, „înșelăciune” și „folosirea, la autoritatea vamală a documentelor vamale, de transport sau comerciale falsificate”.

Tags