glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Alimente şi cazane de ţuică, preferatele hoţilor. Şase persoane arestate după ce au comis zece furturi şi o tâlhărie, în două nopţi

Şase persoane au fost arestate preventiv, iar cea de-a şaptea, un minor, urmează să fie supusă unei expertize psihiatrice, după ce pe parcursul a două nopţi au comis 10 infracţiuni de furt din gospodării şi anexe, dar şi o tâlhărie. Infractorii plecau la atac cu bâte şi furci, iar în cazul în care erau surprinşi de proprietarii imobilelor vizate, loveau fără milă. Prejudiciul creat este de aproximativ 15.000 de lei.

 

Protagoniştii celor 10 infracţiuni de furt şi ai tâlhăriei sunt trei tineri hunedoreni, trei din judeţul Covasna şi un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Satu Mare, ultimii patru locuiau fără forme legale în municipiul Hunedoara. Aceştia au pus în aplicare un plan de „supravieţuire” pe timp de criză cât se poate de ilegal. Astfel, s-au înarmat cu bâte şi furci şi au plecat, în noaptea de şase spre şapte iulie, la furat.   

 

Proprietarul imobilului, bătut măr cu furca

 

Imediat după ce au ajuns în apropierea unui imobil din Peştişu Mic, de unde plănuiseră să fure mai multe bunuri, cei şapte „magnifici” au escaladat gardul şi au sărit în grădină.

Apoi, printr-o poartă fără sistem de închidere, au intrat în curte şi, după ce au lovit cei doi câini de pază, au sustras din anexele imobilului un aparat de sudură confecţionat artizanal cu cleştele şi cablurile aferente, dar şi diferite unelte ce au fost recuperate ulterior, şi un motofierăstrău. Proprietarul imobilului a auzit câinii scheunând şi a ieşit din casă pentru a vedea ce se întâmplă. În momentul în care a intrat într-una dintre anexe, i-a văzut pe hoţi. Unul dintre aceştia i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri cu o furcă, după care împreună cu „colegii săi” au fugit cu bunurile furate. Victima tâlhăriei a fost transportată la spital, iar pentru vindecarea leziunilor a avut nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale.

 

Aceeaşi noapte, alte patru furturi

 

În aceeaşi noapte, după comiterea primei infracţiuni, cele şapte persoane au plecat în cartierul Peştişu-Mare, din Hunedoara, unde au pătruns în curţile a patru imobile, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare şi au furat din anexele acestora mai multe bunuri (produse alimentare, unelte, o bicicletă, telefoane mobile etc.). Prejudiciul total creat părţilor vătămate a fost de 3.370 de lei. După ce şi-au făcut plinul cu bunurile furate, infractorii au luat o pauză de aproximativ o săptămână, după care şi-au reluat activitatea infracţională.

 

Cinci dintr-o lovitură

 

Astfel, în noaptea de 15 spre 16 iulie, au reuşit să dea atacul în anexele a cinci gospodării situate în comuna Teliucu Inferior. Şi de această dată, hoţii au dat iama în cămările hunedorenilor, de unde au furat produse alimentare. Nelipsite de interes au fost şi cazanele de ţuică, sârma din cupru, alternatoarele de curent, uneltele şi aparatura electrică, în principiu bunuri uşor de valorificat. De această dată au creat părţilor vătămate un prejudiciu total de 11.500 de lei.

 

Şase în arest, minorul trimis la expertiză psihiatrică

 

Însă, cum ulciorul nu merge de prea multe ori la apă, şi în acest caz, oamenii legii au reuşit să-i înhaţe pe infractori. Astfel, Zoltan R., de 23 de ani, Alexandru G., de 31 de ani, R. A., de 15 ani, din Hunedoara, Iosif R., de 26 de ani, Remus G., de 19 ani, Gábor G., de 23 de ani, din judeţul Covasna, şi Alexandru B., de 40 de ani, din judeţul Satu Mare, toţi patru locuind fără forme legale în municipiul Hunedoara, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat şi violare de domiciliu. Aceştia au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Hunedoara, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. În cazul minorului, în vârstă de 15 ani, oamenii legii au decis ca acesta să fie supus unei expertize psihiatrice. În funcţie de rezultatul acestei expertize vor fi luate măsurile ce se impun.